A kijevi rezsimnek nem tetsző médiafelületek betiltása után betiltották a rezsimmel egyet nem értő összes, azaz mind a tizenegy (!) ellenzéki pártot is az önmeghatározása szerint “demokratikus”, “Európához tartozó” Ukrajnában. Nyugaton teljes csend kísérte az intézkedést, akár csak a korábbi években a kisebbségek jogainak elvételét: sem a lapok, televíziók nem számoltak be róla komolyabban – sem a kijevi háborús rezsimet támogató nyugati politikusok nem emelték fel szavukat a talán sosem volt ukrán demokrácia teljes letiprására.

Egyre döbbenetesebb, hogy a demokratikus Nyugat gyakorlatilag egy népét teljes romlásba döntő, a békéről érdemben tárgyalni sem hajlandó háborús diktatúra mellett áll ki minden erejével, támogatásával. Talán itt az ideje, hogy elgondolkozzunk arról, hogy valójában mennyire is demokratikusak a Nyugat országai: az biztos, hogy koránt sem annyira, mit akár csak egy hónappal ezelőtt is hittük.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap / a címlapkép illusztráció: a magyar külügyminiszter január végi kijevi látogatásán készült, ahol a kijevi rezsim azóta Lengyelországba menekült külügyminiszterével látható: MTI/KKM/Borsos Mátyás)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük