A nyugati politikai bosszúgépezet tovább üldözné az orosz és fehérorosz sportolókat. Az újabb zsarolás Németországból érkezett. Berlin politikai meggyőződésből bojkottálja a június 18-án kezdődő és július 3-ig tartó budapesti vizes világbajnokságot, amennyiben azon indulhatnak – akár semlegesként is – orosz és fehérorosz sportolók.

“Indulásuk még semleges zászló alatt sem jó üzenet. Közvetlenül a nemzetközi szövetséghez fordultunk, és kifejeztük ezt az álláspontunkat” – mondta a Német(-országi) Úszó Szövetség elnöke, Marco Troll, aki helyteleníti, hogy a FINA – ellentétben a legtöbb kézivezérelt sportági szövetséggel – nem zárta ki versenyeiről az oroszokat, miután “országuk háborút indított” Ukrajna ellen (sic!). Ehelyett úgy döntött, hogy – hasonlóan a “háborúhoz segítséget nyújtó” fehéroroszokhoz – indulhatnak a magyar fővárosban is, de a nemzeti zászlójukat nem használhatják.     

Nem a németországi úszószövetség az első, amely bojkottal fenyeget, ugyanis kedden Svájc úszószövetsége jelezte, hogy nem vesz részt az eseményen, amennyiben azon indulhatnak orosz és fehérorosz sportolók.

Tényleg óriási kár lenne a “világklasszis” svájci és német úszók távolmaradása…
Nos, ennyi keserű humort kérjük, engedjenek meg számunka
ebben a szomorú történetben.
    
A FINA a múlt héten azt közölte, hogy ellenzi a kollektív büntetést, és ebben a sportolói bizottság is támogatta, “meggyőző többséggel”.


(MTI nyomán / címlapképen a valóban világklasszis orosz Kolesnyikov: MTI/Kovács Tamás)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük