Zelenszkij az orosz katonákhoz: adjátok meg magatokat, akkor van esély az életben maradásotokra!

A ma reggeli, zöldhátteres videoelőadásából:

Orosz katonák! Nagyon figyelmesen hallgassátok meg a szavaimat! Miért halnátok meg? Minek? Én tudom, hogy mindnyájan élni akartok. Az ukrán nép nevében ezért mondom nektek – esélyt adunk nektek arra, hogy életben maradjatok. Ha megadjátok magatokat a katonai egységeinknek, úgy viselkedünk veletek, amint viselkedni illik az emberekkel: tisztelettel. Olyan tisztelettel, amilyenben nem volt részetek a saját hadseregetek részéről. Olyan tisztelettel, amelyet a hadseregetek nem ad meg az embereknek. Válasszatok!

A valóság azonban az, hogy a közzétett képek tanulsága szerint a fogságba került orosz katonákat intenzív bántalmazásnak teszik ki a foglyokkal kapcsolatos bánásmódról rendelkező nemzetközi szerződéseket ezzel megsértő ukránok.

Az őrület határvonalát már gyaníthatóan átlépett Zelenszkij így folytatta: a háború mostanra “lidércnyomássá vált az orosz katonák számára”, mi több, “az orosz hadsereg igen sok katonát veszített, az életben maradottak pedig a hadfelszerelést eldobálva, hanyatt-homlok menekülnek a hadszíntérről.”

A valóság ezzel szemben az, hogy az ukrán katonák teszik mindezt: amíg Zelenszkij csak a levegőbe beszél, és az ukrán média nagy ritkán hamisított felvételeket mutogat az “orosz veszteségekről”, “hadizsákmányról” – addig az orosz média minden nap bemutatja az aktuálisan megfutamított ukránok hadifelszerelését, elhagyott állomáshelyeit. Hadihajók, komplett hadseregtestek szerepelnek az orosz felvételeken – és nem egy kilőtt tank, frissen felfestett Z vagy V betűkkel…

Ukrajna bomlott elméjű komikus-elnöke cinikusan még azt is hozzáfűzte, hogy “a hadszíntérről menekülő, s hadfelszerelésüket hátrahagyó orosz katonák mostanában az ukrán hadsereg egyik legnagyobb hadiszállítóivá váltak.”

A valóság ezzel szemben az, hogy már az ukránok amerikai fegyverszállítmányainak egy része is a Népköztársaságok erőinél van – ugyanis az oroszok maguk azt nem veszik használatba, átadják a két Népköztársaság erői számára.


Bukás (2022)

A Kijevtől már csak néhány km-re lévő orosz csapatok jelenléte és a már a várost érő tüzérségi lövedékek becsapódása láthatóan megviselte az ukrán komikus-elnök idegrendszerét. Utoljára talán Adolf Hitler volt az a vezető, aki csupán kilométerekre a fővárosától lévő ellenséges hadsereg tudatában még mindig a közelgő győzelemről beszélt…

Mindez vicces is lehetne – méltan egy komikus életművéhez – ha ezúttal nem életek tízezreivel játszana a lemondani nem hajlandó elnök.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük