Tisztelt Előfizetőink! A kialakult európai háborús helyzet miatt – ahogy az előző két lapszám, úgy – a március 11-én megjelenő új Hírlap is plusz négy-, összesen 24 oldalon jelenik meg. Ennek ellenére sem maradt hely minden folytatásos cikksorozatunknak.

A “Híres magyarok Dél-Amerikában”, a “Hasznos tanácsok kivándorlóknak” és az “Értékmentők” c. sorozataink az ukrajnai háborús események miatt későbbi időpontban kerülnek folytatásra.


A háború második hete

Az orosz-ukrán fegyveres konfliktus második hetének történéseit vettük górcső alá. A haderők, valamint a frontvonal mozgásait napról-napra térképekkel illusztráltuk.


Biológiai fegyvereket fejleszthetett Ukrajna – Oroszország szerint az Amerikai Egyesült Államok támogatásával

Legalább is erre utaló bizonyítékokat talált Oroszország Ukrajnában. Az állítás, ha bebizonyosodik, egészen új megvilágításba helyezi nem csak az ukrán-orosz konfliktust, de a globális politikát is. Legalább fél évszázada “vörös vonalnak” számított a hadviselésben a halálos biológiai fegyverek kérdése, számos nemzetközi egyezmény tiltja használatukat, kifejlesztésüket. A kérdés pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé kerül.


Fake News-figyelő

Rengeteg átlátszó hazugság került be a fősodratú médiákba a háborúval kapcsolatban. Az ukránok – ha valamiben tényleg erősebbek – nyilván hathatós nyugati támogatással, akkor az a háborús propaganda és dezinformáció. Összeszedtük, ki mit hazudott az elmúlt héten.


Választás 2022 – Hogyan szavazzunk? II. rész

Bemutatjuk, milyen pártra miért-, vagy épp miért nem érdemes szavaznia egy dél-amerikai magyarnak. Magyarországon a pártok, pártszövetségek alaptevően térhetnek el a Dél-Amerikában megszokott politikai blokkoktól. Sorozatunk a választás hetéig igyekszik bemutatni, ki mit tett korábban, és mit tenne a megválasztása esetén – különös figyelmet fordítva a minket is közvetlenül érintő nemzetpolitikai kérdésekre.


Rendkívüli háborús hírműsor a DAMTV-n

A Dél-amerikai Magyar Televízió az ukrajnai háború első napjától óránként jelentkező rendkívüli híradót sugároz. A televízió hírszerkesztőjétől megtudtuk, a két műszaknyi személyzet gyakorlatilag folyamatos munkavégzésre állt át.


(folyt. a Dél-amerikai Magyar Hírlap március 11-i számában)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük