Anélkül, hogy pártot vagy “oldalt” foglalnánk – ahogy azt minden médiának tennie kellene – ki kell jelenteni, hogy a magyarországi média jobb-, és baloldalon egyaránt a brüsszeli mantrát kezdte szüntelen mondani Ukrajna-ügyben. Azon Ukrajna ügyében, ami keletkezése óta, immáron 31. éve minden létező eszközzel elnyomja és nyomorítja a területén élő magyar kisebbséget.

A magyar média is átvett olyan blődségeket, mint hogy az

“Az orosz sereg lebombázott egy kelet-ukrajnai kórházat”

Vagy a nyilvánvalóan szenzációhajhász cím az egyik bulvárhírműsor közösségimédia-felületéről:

Véres fotók: holttestek hevernek Ukrajna utcáin”

Értik, Ukrajna utcáin, (szinte) mindenütt!

Az ilyen szenzációhajhász, vagy épp szándékos dezinformációnak nem szabad felülni.

Az elérhető, megbízhatónak tartható hírek szerint az orosz támadás a legkevésbé sem polgári célpontok ellen irányul. Erre bizonyíték, hogy továbbra is működik az ország propagandamédiája, televíziói, az internet – mégsem “sikerült” ezen állításokat valódinak tűnő képi bizonyítékokkal alátámasztaniuk az ukránoknak.

Az ukrán rezsimet az elmúlt cirka tíz évben számtalanszor kapták hazugságokon – így megbízhatósága minimum kérdőjeles. Ne dőljünk be a propagandahíreknek, tájékozódjunk alaposan!

Jelenleg a helyzet a hamis híresztelések ellenére Magyarországon teljesen nyugodt. Nincs pánikszerű felvásárlás, a benzinkutakon sem állnak sorok. Dunántúli tudósítónk az esti órákban felkeresett egy bevásárlóközpontot, ahol a kasszást is úgy kellett már kihívni a raktárból, annyira nem voltak emberek az áruházban.

“A bevásárló-listámon lévő összes termék elérhető volt! Ilyen nem is tudom, mikor fordult elő utoljára” – mondta a nagyjából 250 dollárért bevásároló magyarországi kollégánk.

Utána tankolni ment, ahol a kasszához az eladó fél perc elteltével került elő. Se előtte, se utána egyetlen autó sem járt a helyszínen percekig.

Ne dőljünk be a hazugságoknak, nincs semmiféle pánik Magyarországon!

Lapunk megpróbálja a leghitelesebb, ellenőrzött információkat Önök elé tárni. Ebből a tekintetben most a Dél-amerikai Magyar Hírlap hiánypótló jelentőségű a magyarul megjelenő médiákat tekintve – hiszen az Óhaza sajtója teljes egészében a NATO-szemszögéből “tálalja” már csupán a konfliktust, a történteket sokszor egészen elképesztő blődségekkel “kiegészítve”.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük