1931-ben, a Délamerikai Magyar Hírlap jogelődjénél, az 1929-ben indult Délamerikai Magyarság című hetilapnál merült fel először komolyabban, hogy Dél-Amerika magyarsága saját napilappal rendelkezzék. A terveket tettek követték, és 1931 októberétől elindulhatott a dél-amerikai magyarság első, és mind ez idáig egyetlen napilapjának kiadása.

Megszületett a sok dél-amerikai magyar nemzettestvérünk számára fontos döntés: 2023-ban oly’ hosszú idő után ismét napilapként jelenik meg a Dél-amerikai Magyar Hírlap! Nem kevésbé várt fejlesztésként online is olvasható lesz az Előfizetők számára a Hírlap. Ez különösen a távoli régiókban jelenthet majd könnyebbséget, ahova a hetilap sem jutott el sokszor időben a pandémiás időszak korlátozásai közepette. Előreláthatólag 2023 második negyedévétől a következő négy előfizetői csomagból lehet majd választani:

– Heti 7 db, 20 oldalas napilap és 1 db, 36 oldalas “Hétvége” magazin nyomtatott száma, tárgynapon házhoz postázva, amelyek már a kora-éjjeli óráktól olvashatóak online is. Elérhetőség: garantáltan aznapi kézbesítéssel Asunciónban és közelebbi vonzáskörzetében, valamint a paraguayi Chacó magyar kolóniáin.

– Heti 5 napilap (hétfő-péntek) és 1 “Hétvége” magazin papíralapon, tárgynapon házhoz kézbesítve, valamint már az éjjeli óráktól olvasható online számok – beleértve mind a 7 napilapot és a “Hétvége” magazint is. Elérhetőség tárgynapi kézbesítéssel: Paraguay fent nem említett egyéb területein, valamint; São Paulo és vonzáskörzete, Montevideo és legközelebbi vonzáskörzete, Buenos Aires és vonzáskörzete, Córdoba és vonzáskörzete, továbbá az argentin Chaco egyes magyarlakta részein.

– A “Hétvége” magazin papíralapon, pénteken házhoz kézbesítve + online olvasható formában a “Hétvége” magazin és mind a hét napilapszám. Elérhetőség: tárgyhéten péntekig kézbesítve Amerika és Európa minden országában.

– Online előfizetés, papíralapú lapszámok nélkül. Világszerte a kiadás pillanatában elérhető. Ez az előfizetés-típus különösen kedvezményes áron lesz elérhető: a relatív kis példányszámú papíralapú lapok esetében köztudomású, hogy a terjesztés, azon belül is főként a nemzetközi terjesztés teszi ki a költségek jelentős hányadát. Ez minket is épp úgy érint, mint más lapokat – így akik spórolni szeretnének, de nem akarnak lemaradni a Dél-amerikai Magyar Hírlap egyetlen számáról sem, azoknak ezt az előfizetés-formát javasoljuk.

A papíralapon is kézbesített előfizetés-típusok nem korlátozódnak a fent részletezett területekre, azonban másutt a tárgynapi kézbesítést jelen körülmények közt lehetetlen garantálni.

A csak online számokat tartalmazó előfizetés esetében világszerte azonos előfizetési díjra lehet számítani. A három, papíralapú lapszámokat is tartalmazó előfizetés-típus esetében az alábbi kézbesítési régiók szerint változik az előfizetési díj;

1. régió Paraguay
2. régió Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Uruguay (+ 1000 MIL.₲)*
3. régió Ecuador, Kolumbia, Peru, Venezuela (+ 1400 MIL.₲)*
4. régió Suriname és Guyana Dél-Amerikában, valamint Közép- és Észak-Amerika országai (+ 1600 MIL.₲)*
5. régió Európa, Afrika és Óceánia minden állama (+ 2000 MIL.₲)*
6. régió: Ázsia (+ 2500 MIL.₲)*

* zárójelben a “Hétvége” magazin kézbesítésének várható felárait láthatja, egy évre vonatkoztatva. Az árak a vonatkozó postai díjszabás esetleges változása esetén változhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük