A lányhoki-világbajnok Kanada nyerte a pekingi versenyt az olimpián, miután a csütörtöki döntőben 3-2-re legyőzte a címvédő, ősi rivális amerikai lánycsapatot. A Vukoszung Arénában a koronavírus-szabályok miatt közel negyedház, 4000 néző előtt rendezett fináléban – amelyet Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is megtekintett. A lányhoki 1998 óta szerepel az olimpia műsorán, az első és utolsó játékokat az amerikaiak, a közbenső négyet pedig Kanada nyerte, és a világbajnokságokon is csak ez a két együttes szerzett aranyérmet.

Az amerikai Cayla Barnes lányhokizás közben.
(MTI/Kovács Tamás)


    
Pekingben már a csoportküzdelmek során is találkoztak, akkor 4-2-re diadalmaskodtak a kanadai lányhokisok. Kanada így mind a hét mérkőzését megnyerve szerezte vissza az aranyérmet.

    Eredmény:
    lányhoki döntő:
Kanada-Egyesült Államok 3-2 (2-0, 1-1, 0-1)
——————————————-
gól: Nurse (8.), Poulin (16., 30.), illetve Knight (37.), Kessel (60.)

    Szerdán játszották:
    a 3. helyért:
Finnország-Svájc 4-0

    Lányhoki, olimpiai bajnok:
    ——————————-
   Kanada (Ann-Renee Desbiens, Emerance Machmeyer, Kristen Campbell, Jocelyna Larocque, Rebecca Johnston, Laura Stacey, Sarah Fillier, Jill Saulnier, Renata Fast, Melodie Daoust, Ella Shelton, Brianne Jenner, Sarah Nurse, Ashton Bell, Erin Ambrose, Natalie Spooner, Emily Clark, Emma Maltais, Micah Zandee-Hart, Marie-Philip Poulin, Blayre Turnbull, Claire Thompson, Jamie Lee Rattray)
2. Egyesült Államok
3. Finnország


(MTI / címlapkép: MTI/Kovács Tamás)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük