Alcira Sosa, Paraguay oktatási miniszter-helyettese kifejtette, hogy a jelenléti tanításhoz való visszatérés új egészségügyi protokoll-intézkedéssel jár, amely lehetővé teszi, hogy több diák kerüljön az osztálytermekbe. Kifejtette, hogy az osztálytermekben a tanulók közötti kötelező minimális távolság 91 centiméter csökken. A döntést annak figyelembe vételével hozták meg, hogy a paraguayi oktatási intézmények 80%-ában kétszáznál kevesebb diák jár – így a vírusterjedési modelleket ennek megfelelően értékelték újra.

“Már minden érintett intézménnyel konzultáltunk” – folytatta Sosa, pontosítva, hogy továbbra is kötelező a maszk használata és a rendszeres kézmosás, kézfertőtlenítés. Hozzátette: “nagyon dinamikus tanév lesz az idei” – abban a reményben, hogy a Covid-19-fertőzöttek száma nem fog újra növekedni.

Arra számítanak, hogy az Oktatási és Tudományos Minisztérium (MEC) visszaállítja a “100%-os iskolalátogatást”, bár az illetékesek elismerik, hogy nem minden létesítmény van a lefektetett követelményeknek megfelelő állapotban.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap / Wochenblatt / ADN Paraguayo)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük