Borell uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő azt mondta: az európai unió tagjainak külügyminiszterei álláspontja szerint – mint ha az egységes lenne – Oroszország bármilyen, “Ukrajna elleni agressziója” gazdasági szankciókat von maga után Moszkvával szemben. Josep Borrell szerint az eu egységes abban, hogy az Ukrajnával szembeni esetleges agressziónak politikai következményei lesznek, és “Oroszországnak magas gazdasági árat kell majd fizetnie”.
 
Már látjuk is lelki szemeink előtt a Kreml politikusainak arcát, amit ezt a fenyegetést “kézhez kapják, de valahogy az aggódó tekintetek helyett csak a masszív röhögés az, ami kirajzolódik – megint csak nyomatékosítva – lelki szemeink előtt. És még valami: egy kéz, amely a gázcsap felé nyúl…

Nos, ennyire lehet komolyan venni a brüsszeli bohócok fenyegetéseit.

Az Oroszország ellen meghozott korábbi gazdasági szankciók a szándékokkal szemben ellentétes hatást váltottak ki: ma már a norvég lazac helyett oroszt vesz az orosz polgár, mint ahogy a nyugati importélelmiszer-hulladék helyett is Oroszországban termelt és gyártott termékeket fogyaszt. Az orosz média éves szinten dollár-tízmilliárdos nagyságrendre tette ezen “szankciók” gazdaságélénkítő hatását.

(Dél-amerikai Magyar Hírlap/az MTI eredetileg polkorrekt jelentésének felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük