Megkezdődött Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök videokonferencia keretében tartott csúcstalálkozója moszkvai idő szerint kedden délután. A Rosszija 24 hírtelevízióban bemutatott néhány másodpercnyi felvételen a két elnök köszöntötte egymást, és Biden sajnálkozásának adott hangot, amiért nem találkozhatott tárgyalópartnerével személyesen a G20 országcsoport legutóbbi csúcstalálkozóján.
    
A tanácskozás zárt, védett videokapcsolaton zajlik. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője korábban az eszmecsere várható témái között nevezte meg az Ukrajna körül kialakult feszültséget, a NATO infrastruktúrájának közeledését Oroszország határai felé, valamint Putyin biztonsági garanciákról szóló kezdeményezését, amely kizárná az észak-atlanti szövetség további keleti bővítését.


FRISSÍTÉS:

Több mint két órán át tanácskozott Putyin és Biden videokonferencia keretében

Több mint kétórás online csúcstalálkozót tartott Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök kedden – közölték orosz hírügynökségek. A tanácskozás zárt, védett videokapcsolaton zajlott, az eseményről csak az elnökök kölcsönös üdvözlését hozták nyilvánosságra. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője előzetesen az eszmecsere várható témái között nevezte meg az Ukrajna körül kialakult feszültséget, a NATO infrastruktúrájának közeledését Oroszország határai felé, valamint Putyin biztonsági garanciákról szóló kezdeményezését, amely kizárná az észak-atlanti szövetség további keleti bővítését.


(MTI / címlapkép: kremlin.ru)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük