Egy 31 éves részeg kancigány június 26-án a hajnali órákban Budapesten, a kimondottan cigányfertőzöttnek számító VIII. kerületben, a Blaha Lujza téren egy társasággal szemben lépett fel fenyegetően, és az egyik férfitól cigarettát követelt. Mivel nem kapott, nyomatékosította a fenyegetést azzal, hogy – a legtöbb hasonló korú kancigányhoz hasonlóan – több évet ült már börtönben. Mivel ezután sem tudott cigarettát szerezni a társaság tagjaitól, feldühödött – mert mi az, hogy nem adnak neki – közelebb lépett a férfihoz, és megpróbálta megütni. A férfi azonban elhajolt, majd földre vitte a cigány támadót. Sikerült elkergetnie az agresszív cigányt, de a véglény nem hagyta annyiban a dolgot.

A gyilkos cigány a fegyverként használt vascsővel, és az “erősítésként” bevont másik cigánnyal.
18+



Az elkergetett cigánybűnöző a Blaha Lujza tértől néhány méterre megpróbált a helyéről kiemelni és eltulajdonítani egy fémoszlopot, hogy “azzal menjen vissza”. Miután ez sem sikerült neki, tovább keresgélt valamiféle fegyvernek való tárgy után, és végül talált is egy körülbelül 2 méteres vasrudat. Azzal ment vissza a társasághoz “keménykedni”, és már messziről azt üvöltötte feléjük, hogy megöli őket.

Sajnálatos módon manapság Magyarországon ez a fajta “magatartás” teljesen mindennapos: a megfélemlített fiatalok, turisták, vagy nők a legtöbb esetben gondolkodás nélkül adnak cigarettát az agresszív cigányoknak – majd amikor a cigánybűnözők már látják, hogy sikeresen megfélemlítették az áldozatukat, felszólítják azt egyéb értékeik (telefon, pénz, bankkártya) átadására is, vagy elrohannak a hölgyek táskáival. A dél-amerikai magyar közösség Óhazába látogató tagjait arra kérjük, minden napszakban kerüljék el a VIII. és a IX. kerületet Budapesten, valamint az olyan, erősen cigányfertőzött vidéki városokat, mint Miskolc, Ózd vagy Salgótarján. Este sajnálatos módon sehol sem érezhetjük magunkat biztonságban Magyarországon: mindenképp érdemes a belvárosban maradni, a lehető legnagyobb társaságban. Ha lehetséges, akkor érdemes járőröző rendőrök közelében maradni. Mint látható, most sajnos ez sem védte meg a fiatalt a halálos cigánytámadástól.

Az agresszív, felfegyverkezett cigány halálos fenyegetésére a társaság egyik tagja elindult, hogy a közelben lévő rendőröktől kérjen segítséget. Közben a cigány odaért, a feje felé emelte a vasrudat, és a társaság másik tagját azzal teljes erőből fejbe vágta. Az áldozat sérülései olyan súlyosak voltak, hogy napokkal később a kórházban meghalt. Az áldozat ismerettségi köréből származó információink szerint megállapították nála az agyhalál beálltát, és lekapcsolták az életbentartó gépekről. A gyilkos cigányállatot a brutális gyilkosság elkövetése után a közelben tartózkodó rendőrök perceken belül elfogták.

A képeken sajnos kitakarják a gyilkos cigányt – ugyanis Magyarországon a bűnözőknek “jogai vannak”. Így hiába várjuk a Dél-Amerikában megszokott elfogási képeket, Magyarországon nem ismerhetjük meg a gyilkosok pofázmányait. Az Ügyészség szemérmesen hallgat az elkövető származásáról is, ugyanis ezt sem közlik Magyarországon. Mi is csupán az áldozat ismeretségi köréből szerezhettünk róla tudomást – bár borítékolható volt, ugyanis ilyen bűncselekményeket gyakorlatilag csak cigányok képesek elkövetni. Mondhatni, tipikus cigányok által elkövetett bűncselekmény. Magyarországon erre korábban bűnügyi kategória létezett, a manapság az országban kényes szónak számító “cigánybűnözés”.

Magyarországon a hasonló, sokszor halállal végződő támadások egyre gyakrabbak – mi is számtalanszor beszámoltunk róla az online és a nyomtatott felületeinken. Magyarország elcigányosodásáról most is sorozatunk folyik a Dél-amerikai Magyar Hírlap nyomtatott kiadásában. A cigány származású elkövetők nevetségesen alacsony ítéleteket kapnak, és gyakorlatilag ki-be járnak a börtönből kártékony életük során. Olyan “börtönökből”, ami dél-amerikai szemmel börtönnek sem lehetne nevezhető. A végrehajtási szintektől és a fogvatartás jellegétől függően televízióval, rádióval, vízmelegítővel felszerelető, a köznyelv által “hotelszobáknak” minősített EU-konform “cellákban” élnek a bűnözők, szigorú minőségi követelmények mellett. Kiváló élelmezéshez, könyvtárhoz és magazinokhoz férhetnek hozzá. A korábbi és leendő áldozatok adóforintjain dőzsölnek a “kóterben”, azok pénzén tanulhatnak – ingyen – amiért “kint” a tisztességes embernek fizetnie kell, sokszor diákhitelt kell felvennie. A bűnözők szinte kivétel nélkül a luxusszanatóriumi tartózkodásuk “büntetésük” 2/3-adának eltöltése után szabadlábra kerülnek – és rendszerint folytatják ott, ahol abbahagyták.

Magyarországon nem vezetnek arról statisztikát – vagy nem hozzák nyilvánosságra – hogy a bent lévő bűnözőknek hány százaléka cigány, de az egyes független forrásokból származó értesülések szerint a cigányok részaránya a börtönökben meghaladja a 90%-ot. Ez a szám a női és a férfi börtönökben is hasonlóan alakul. Magyarországon jelenleg a lakosság 16-18%-a lehet cigány, de az ezzel kapcsolatos valós adatokat is elhallgatják – és csak a népszámláláskor önkéntes alapon bevallott adatok nyilvánosak. Az általános iskolák zömében ma már az osztályok nagy része cigány tanulókból áll. Egyetlen területen nincsenek jelenleg túlreprezentálva a cigányok: a munkahelyeken. A Magyarországon a politika által “rejtett erőforrásoknak” titulált cigányok továbbra sem szeretnek dolgozni.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap/Ügysészségi közlemény és helyszíni beszámolók nyomán / Címlapkép: YouTube képernyőkép, Magyarország Ügyészsége)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük