A koronavírus-járvány miatt szigorú beléptetési rend van érvényben az akkreditált személyek, valamint a Főnix Arénában dolgozó személyzet számára a rövidpályás gyorskorcsolyázók csütörtöktől vasárnapig tartó debreceni világkupaversenyén. Az első versenynap reggelén csak úgy lehetett átvenni az akkreditációt, ha az előtte lévő két napon elvégzett PCR-teszt egyaránt negatív eredményt hozott. A két negatív tesztet követően a csütörtöki beléptetés előtt még egy gyorsteszten is át kellett esni, és ha ez is negatív – amit minden nap különböző színű karszalag bizonyít -, akkor lehetett megkapni az akkreditációs kártyákat.
    
A szervezők jól felkészültek, a Főnix Aréna parkolójában négy konténerben történik a regisztráció és a tesztelés, az egész procedúra nem tart húsz percnél tovább a megérkezéstől az akkreditáció átvételéig.
    
A csütörtökön 9.15-kor kezdődik a program a női 1500 méter selejtezőivel, a magyarok közül Jászapáti Petra, Sziliczei-Német Rebeka és Bácskai Sára Luca lesz érdekelt az első körben. Délelőtt még a férfi 1500 selejtezőjét rendezik, ebben Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry indul.
    
Délután a női és férfi 1500 méter negyeddöntőire, az 500 méteres selejtezőkre – Jászapátival, Somogyi Barbarával, Kónya Zsófiával, illetve a Liu testvérekkel és Kruegerrel az indulók között -, valamint a 2000 méteres vegyesváltó negyeddöntőire kerül sor.


(MTI / címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük