A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) szerint, ha minden jól alakul, akár 120 fős lehet a magyar delegáció a jövő évi Világjátékokra. Hamarosan feltérképezheti az NVESZ az amerikai körülményeket, ugyanis egy minidelegáció utazik a játékok helyszínére. A multisporteseményt a pandémia miatt halasztották el egy évvel, így 2022 júliusában kerül sor rá az egyesült államokbeli Birminghamben. A tíznapos rendezvényen több mint 30 sportágban lesznek versenyek, a magyar csapatnak eddig 30 kvótát sikerült szereznie.  
    
“Természetesen most a pandémia miatt egy picit bizonytalanabb világban élünk, így az elvárásokkal is óvatosabban fogalmazok. Biztos vagyok abban, hogy akik indulási jogot szereznek, és képviselhetik a magyar színeket Amerikában, számíthatunk majd rájuk.” – nyilatkozott az MTI-nek Mészáros János, a NVESZ elnöke. A magyar csapat 2017-ben 14 éremmel eddigi legjobb szereplését érte el, amióta Magyarország egységes csapattal indul a Világjátékokon, azaz 2005 óta.
    
A NVESZ jelenleg 62 sportági szövetséget foglal magába, legutóbb egy magyar fejlesztésű sportág szervezetét vették fel, a Magyar Teqball Szövetséget.


(MTI / a címlapkép illusztráció: MTI/Vasvári Tamás)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük