Lionel Messi 2023-ban ismét az FC Barcelona labdarúgója lehet a Marca spanyol sportnapilap szerint. A hatszoros aranylabdás argentin világsztár visszatérését az újság az alapján valószínűsíti, hogy a katalán elitalakulat vezetőedzője Xavi, a csapat korábbi legendás játékosa lett, akivel Messi hosszú éveken át közösen erősítette a Barcát. Karrierjük katalóniai időszakában 399 mérkőzésen szerepeltek együtt, számos közös sikert ünnepelve.
    
A Marca szerint Xavi kinevezése kedvezően befolyásolhatja a 34 éves argentin újabb barcelonai szerepvállalását annak ellenére is, hogy kapcsolata megromlott Joan Laporta klubelnökkel. Messi, miután alapvetően pénzügyi gondok miatt nem sikerült meghosszabbítani lejárt kontraktusát, a nyáron szabadügynökként távozott a Barcelonától, és két évre írt alá a Paris Saint-Germainhez.
    
A katalán klub hosszas tárgyalások és egyeztetések végén szombatra virradóra jelentette be Xavi szerződtetését, aki eddig a katari al-Szadd együttesét irányította. A holland Ronald Koemant váltó, 41 éves tréner hétfőn, a stadion gyepén írta alá 2024-ig szóló szerződését.
    
Xavi csaknem negyedszázadon át játszott a Barcelonában és a felnőtt csapatban 767 mérkőzésen lépett pályára. Az irányító középpályás a Barcával 1998 és 2015 között 25 trófeát nyert, közte nyolc spanyol bajnoki címet, három Király Kupát és négy Bajnokok Ligáját. A spanyol válogatottban, amellyel egyszer világ-, kétszer pedig Európa-bajnokságot nyert, 133 alkalommal szerepelt.


(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük