Fogyóban lehet a (zseb-)pénz a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korrupt vezetőinél, dacára a 2018-as és a 2022-es VB-k rendezési jogaiért “bezsebelt” dollár-tízmillióknak – mert a FIFA fegyelmi bizottsága ismét pénzbüntetést rótt ki a magyarországi szövetségre, és egy idegenbeli mérkőzéstől eltiltotta a magyar szurkolókat. A nyilván jó előre megírt forgatókönyv ezúttal is a szokásos volt: “rásszizmus”-t kiáltottak a FIFA “derekasan helyt álló” korruptjai.  

A velejéig korrupt FIFA közzétette az őszi világbajnoki selejtezőket érintő fegyelmi határozatait, a listán pedig Magyarország szeptemberi hazai meccsei után kirótt büntetések mellett az október 12-én a Wembley Stadionban rendezett angol-magyar (1-1-es döntetlen) találkozó után menetrendszerűen kiszabott büntetések is szerepelnek. Most épp 75 ezer svájci frankos (25,4 millió forintos) büntetést szabott ki a testület. Nyilván nem szalámira kell nekik, na…
    
A FIFA fantasztái ezúttal a következő történettel álltak elő:

A londoni meccsen nem sokkal a kezdés után verekedés tört ki a vendégszektorban a szurkolók és a rendőrök között. A rendőrség közleménye szerint akkor robbant ki a “kisebb rendbontás”, amikor a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki “rasszista jelzőkkel” szidalmazott egy rendezőt. A rend rövid időn belül helyreállt.
    
A magyar válogatott következő idegenbeli vb-selejtezőjét, a kvalifikációs sorozat utolsó fordulójában Lengyelországban vívja november 15-én.
    
A szeptemberben a Puskás Arénában rendezett Anglia elleni (0-4) találkozó után a FIFA korruptjai egy hazai mérkőzésre zárt kaput rendeltek el, illetve további egy meccsre a zárt kapus büntetést két évre felfüggesztettek. A magyar szövetségre ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) “bírságot” is kiszabott a FIFA – biztos ami biztos alapon, nehogy kiürüljenek a mindig éhes szájjal tátongó FIFA-zsebek. A nevetséges ürügy mindig a jól működő “szurkolói rendbontás” – hiszen ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem lehet teljes mértékben – bármilyen labdarúgó mérkőzésről is legyen szó a világban.
    
A válogatott októberben játszotta le zárt kapus találkozóját, amelyen 1-0-ra kikapott a vendég albánoktól. A csoportja negyedik helyen álló magyar nemzeti együttes a lengyelországi találkozó előtt november 12-én San Marinót fogadja.

Furcsa mód a velejéig korrupt FIFA a nagycsapatokat, vagy épp a kis kedvenc oláhokat alig, vagy egyáltalán nem bünteti égbekiáltó rendbontások után sem – de ha a magyar szektorban leesik egy gyertya, vagy valaki szájáról valami csúnyának vélt szót fantáziálnak leolvasni, akkor azonnal repkednek a tízmilliós számlák…


(Dél-amerikai Magyar Hírlap/az MTI jelentésének felhasználásával / címlapkép: MTI/Kovács Tamás)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük