’56-os megemlékezések Dél-Amerikában
A dél-amerikai, október 23-i ünnepségekről.

A Chaco magyar hősei
A Chaco háborúban magyarok is részt vettek – mindkét oldalon. Az elfeledett háború elfeledett magyar hőseire emlékezünk.

Békemenet 2021
A nemzeti-polgári oldal látványos erődemonstrációt tartott Budapesten. Amíg az ellenzék hat pártjának megemlékezésére összesen talán 3 ezren voltak kínácsiak, addig a nemzeti Békemenet legalább százszor annyi embert, alaphangon is 300 ezer körüli felvonulót vonzott.

A FIDESZ 2021 október 23-án nyerte meg a 2022-es választásokat
Politikai elemzés, véleménycikk az újonnan létrejött bolíviai szerkesztőségünkből, Santa Cruz-ból.

Magyarország elcigányosodása (VII. rész)
Hetedik részéhez érkezett a tényfeltáró helyszíni riportsorozat Magyarország elcigányosodásáról. Ezúttal egy erősen elcigányosodott település óvodáinak stresszel teli mindennapjaiba pillanthatunk be, majd sorra vesszük az óvodák és az odajáró magyar gyermekek helyzetét, kilátásait az elcigányosodás tükrében.

Dél-amerikai magyar szépségverseny
Lantos István, a Dél-amerikai Magyar Hírlap főszerkesztője jelentette be a 2022-es eseményt a DAMTV élő adásában. A kvalifikáció közönségszavazással egybekötve a Dél-amerikai Magyar Hírlapban zajlik majd. A döntőt a DAMTV élőben közvetíti.

Magyar kutyafajták (III. rész)
A pumi. A pumi ma már a puli mellett az egyik legismertebb terelőkutyánk, nemzeti örökségünk része. Mindemellett kiváló kísérő- és sportkutya.

Bővül a Dél-amerikai Magyar Hírlap szerkesztőgárdája
A Dél-amerikai Magyar Televízióval közösen regionális szerkesztőséget avattunk Bolíviában. A szerkesztőség mellett Santa Cruz-ban élő bejelentkezésekre is alkalmas kétkamerás tévéstúdió is kiépült.

Dél-amerikai magyar labdarúgócsapat szerveződik
Az ötletgazdával beszélgettünk. Immáron három éve készül együtt a dél-amerikai magyar labdarúgókból verbuválódott Dél-amerikai Magyar Labdarúgó-válogatott. A CONIFA (a FIFA-n kívüli labdarúgó-szövetségek) világbajnoki-selejtezőjén is elindulnának. A cél a CONIFA-világbajnokságon való részvétel – ahol a címvédő, 2018-as világbajnok Kárpátalja, Székelyföld, Délvidék vagy Felvidék csapatával is megmérkőzhet majd a dél-amerikai magyar csapat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük