A koronavírus-járvány megmutatta a különbséget a Fidesz és a baloldal válságkezelése között, hiszen az előbbi hitelmoratóriummal segíti a bajba jutottakat, míg elődje nem tett érdekükben semmit – hangoztatta pénteki videónyilatkozatában Horváth László, a Fidesz szóvivője. A baloldal érzéketlenségére családok, otthonok, vállalkozások mentek rá. A baloldalnak még a válságban is fontosabbak voltak a bankok, mint a magyar emberek – tette hozzá, kiemelve, a baloldal a pénzintézetek érdekében engedte és ösztönözte a devizahitelezést, így az árfolyamok elszabadulásakor az eredeti törlesztőrészletek többszöröse “szakadt rá” az adósokra.
    

A Fidesz szóvivője felidézte: 2010 után a kormányzat évekig dolgozott a romok eltakarításán, a baloldal által hátrahagyott károk helyrehozatalán; ennek részeként kivezették a devizahiteleket, elszámoltatták a bankokat és biztonságos, a lakosságot a veszélyes eladósodástól védő hitelrendszert hoztak létre. Hozzátette: a családokat és a vállalkozásokat ma számos állami támogatású, kedvezményes vagy éppen kamatmentes hitellehetőség várja, a járvány okozta nehézségek miatt pedig hitelfizetési moratóriummal támogatják őket.
    
A baloldalon ma ugyanaz a Gyurcsány Ferenc akar hatalomra kerülni, aki annak idején hagyta a magyar családokat és vállalkozásokat hiteleikbe dőlni. Ne hagyjuk, hogy ez megismétlődjön, ne hagyjuk, hogy Gyurcsány Ferenc és csapata visszatérjen! – szólított fel Horváth László.


(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük