Gáz van babám!
Ukrajna nem zsarolhat többé a területén áthaladó gázvezetékekkel: Magyarország beüzemelte az új, dél felől érkező gázvezetéket. Óriási a pánik Ukrajnában – elmondjuk, miért.

Magyarország elcigányosodása (III. rész)
Újabb terjedelmes cikkel folytatódik a döbbenetes tényfeltáró helyszíni riportsorozat Magyarország elcigányosodásáról.

Bitcoin “bánya” Paraguayban
Paraguayban jön létre a világ egyik legnagyobb (ismert) Bitcoin-farmja. Számokban: 3000 célspecifikus áramkör (ASIC), 5 évre lekötött 10 MW-nyi vízerőmű-kapacitás mindössze 3,6 centes kWh áron – döbbenetes, másodpercenkénti 50 Petahash sebesség.

Paraguay választ
Helyi választásokat tartanak Paraguayban Október 10-én. A közvélemény-kutatások alapján úgy tűnik, a Colorado Párt fontos helyeken szerezheti vissza a irányítást. Összeszedtük, mire lehet számíthatunk a fontosabb kérdéseket illetően.

Miért sírsz (már megint), Argentína?
Egyre inkább az agónia az úr az argentin gazdaságban. A mindennapok valóságánál próbáltunk tovább tekinteni szakértőink segítségével: mit hozhat az újabb recesszió politikai, geopolitikai szinten?

Első generációs magyar családok Dél-Amerikában
Miért? – teszi fel joggal az ember a kérdést. A válaszok sokrétűek. Kolumbiában, Paraguayban és Peruban próbáltunk a végére járni az újkori kivándorlási hullám mozgatórugóinak. Sorsok, álmok rajzolódnak ki az emberi történeteken keresztül.

Ellenzéki “előválasztás” az Óhazában
Magyarország politikáját az elmúlt hetekben az ellenzék bohózatba illő szerencsétlenkedése dominálta. Talán nem ebben a formában akartak a hírekbe kerülni a bukott baloldal aspiránsai…

Szieszta a DAMTV képernyőjén
Október 1-től hétköznaponként 11-13 óra közt új, élő magazinműsor jelentkezik Szieszta címmel a Dél-amerikai Magyar Televízióban. Exkluzív riport a műsor készítőivel.

Dél-amerikai koronakörkép
Hogyan változtatta meg életünket a vírus? Milyen korlátozások vannak érvényben, hogy alakul a járványgöbe a kontinens országaiban? Mire számíthatunk a következő hónapokban? Utánajártunk.

Ruta Bioceánica
Óceánokat – és óceánok közt országokat, embereket köt majd össze az új transzkontinentális főútvonal. A járvány ellenére sem állt le az építkezés, a közeljövőben újabb szakaszok átadása várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük