A kettős mérce soha nem látott szinten és szemrebbenés nélkül zajlik az európai intézményekben – hívta fel a figyelmet Varga Judit hétfői Facebook bejegyzésében. Az igazságügyi miniszter felidézte, hogy a nemrégiben meghozott litván migrációs jogszabály-módosítások is több, a hazai szabályozást – részben vagy teljes egészében – lekövető rendelkezéseket tartalmaznak.
    
“Érdekes, hogy pontosan ugyanezen szabályok kapcsán az Európai Unió Bírósága már megállapította Magyarország kötelezettségszegését. Mégis sehol egy bizottsági felszólító levél, sem egy rossz szó a litván intézkedések ellen” – fogalmazott a politikus. Ha ez nem lenne elég, a litvánok a nyáron hozzákezdtek egy 550 kilométer hosszú szögesdrótkerítés építésének a belarusz határon – fűzte hozzá.
    
“Emlékszünk még arra, mi volt 2015-ben, mikor elsőként és majdhogynem egyedüliként Európában kiálltunk határaink védelméért? Akkor a nyugati balliberális politikusok és a brüsszeli buborék magukból kikelve tiltakoztak a magyar szabályozások miatt és a téma azóta sem került le a napirendről” – írta.
    
Varga Judit szerint meglepő, hogy a “jogállamiság bajnokai” most csendben vannak. “Ezen a példán is látszik, hogy a kettős mérce soha nem látott szinten és szemrebbenés nélkül zajlik az európai intézményekben.
    
“De nézzük mostani helyzet jó oldalát, a csend felér egy beismeréssel” – fogalmazott bejegyzésében az igazságügyi miniszter.


(MTI / a címlapkép illusztráció, korábban készült: MTI/Mónus Márton)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük