A japán közvélemény megosztott abban a kérdésben, hogy az ország rendezzen-e ismét olimpiát és paralimpiai játékokat – derült ki egy friss felmérésből. A Nomura Research Institute az után tartott közvélemény-kutatást, hogy a koronavírus-járvány miatt 2020-ról idén nyárra halasztott ötkarikás játékok és a paralimpia nézők nélkül zajlott le Tokióban, illetve hogy a szigetország Szapporo révén megpályázni készül a 2030-as téli olimpiát és paralimpiát.
    
Az insidethegames.biz által ismertetett felmérés szerint a jövőbeli rendezést illetően a megkeresett japánok bő egyharmada (36,3 százalék) pozitívan reagált, csaknem ugyanilyen arányban (36 százalék) érkezett elutasító válasz, míg 27,7 százalék nem tudott állás foglalni a kérdésben.

Negyven százalék helyeselte a 2021-es rendezést, 30,5 százalék szerint viszont a tokiói játékokat törölni kellett volna. A versenyek szurkolók nélküli megtartását 45 százalék támogatta, miközben a felmérésből az is kiderült, hogy a szponzorok hozzáállásában nem történt jelentős változás. Összesen 3564 ember válaszolt a közvélemény-kutató kérdéseire.


(MTI / címlapkép: MTI/Illyés Tibor)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük