Augusztus 20-i műsoraink;

18:55 Himnusz
19:00 Hírek és időjárás-jelentés
19:10 Lenni vagy nem lenni – a világmagyarság helyzete 2021-ben
Ünnepi összeállítás
21:00 Ünnepi tűzijáték
Élő közvetítés a paraguayi Chacóról
21:35 A dél-amerikai magyar közösség köszöntője
22:00 Zöld Pokol, Zöld Paradicsom
Dél-amerikai magyar dokumentumfilm
23:00 Hírek és időjárás-jelentés
23:10 Himnusz


(DAMTV – Dél-amerikai Magyar Televízió)

8 thoughts on “Ünnepi műsorok a DAMTV-ban”
 1. Kedves Hölgyem és Uram, és aki még hozzám hasonlóan lemaradt a kezdésről! Holnap délelőtt 9:10-től megismétlik ezt a műsort, ez áll az EPG-ben.

 2. Így van!

  Szombaton 9:10-es kezdettel, valamint vasárnap 15:10-től újra látható a DAMTV műsorán. Felhívom a figyelmüket, hogy az ismétléseken felül, a DAMTV HbbTV szolgáltatásán a mai naptól számított 31 napon át bármikor visszanézhető ez a műsor is. A HbbTV-t mindkétféle beltéri egység esetében a piros gomb megnyomásával érhetik el (nem keverendő a piros körrel jelölttel, az ugyanis a felvétel gomb).

  Üdvözlettel,
  Lantos István

 3. Ezekhez az új beltérikhez már olyan űrkorszakbéli távirányító tartozik, hogy örül az ember, ha legalább a bekapcsológombot megtalálja rajtuk elsőre. A Hbb tv viszont tényleg fantasztikus! Órákat el tud tölteni vele az ember a műsorok közt válogatva.

 4. Tisztelt Lantos Úr! Nálunk csak nagyon lassú és korlátozott mobilinternet van, ezért nem fizethettünk elő a televízióra. Kábeltévé nincs a településen, szatelitvevőnk van. Mikor várható, hogy szateliten is előfizethető lesz a csatorna? Mit ha korábban írtak volna erről a hírlapban.

 5. Kedves Éva!

  A Dél-Amerika egészét lefedő műholdas sugárzás akkor lenne lehetséges a jelenlegi előfizetős modellben, ha a kontinens magyarságának legalább fele előfizetne. Ez valljuk meg, jelenleg a legkevésbé sem reális cél, pláne a mostani gazdasági helyzetben. Rengeteg érdeklődést kaptunk a tervezett műholdas sugárzással kapcsolatban. Tudjuk, hogy kontinens-szerte még mindig sok helyen nincs megfelelő internet-ellátottság ahhoz, hogy az IPTV-boxot megfelelő üzembiztonsággal üzemeltetni lehessen. Sok helyen az adatforgalmi-limites csomagok lehetetlenítik el az IPTV-vételt, de a kínált nemzetközi sávszélesség sem mindig érhető el a legtöbb vidéki területen. Ennek megfelelően, a műholdas sugárzást továbbra is tervezzük – de ennek anyagi terheit semmiképp nem szeretnénk a nézőkre hárítani. Ehhez modellváltás kell, magyarán hirdetők – viszont a kontinens (jelenlegi) magyarsága nem elég nagy ahhoz, hogy felkeltsük a (fizetőképes) hirdetők figyelmét. Így csak egyetlen utat látok: a magyarországi párhuzamos sugárzásból lehetne megtámogatni a két kontinens disztribúciós büdzséjét – viszont ez már legalább 3 műholdas csatorna bérlésével járna, de inkább négyével. Full HD felbontás mellett ez nagyon komoly költséggel jár – és mindenek előtt bővítenünk kell még a műsorkínálatot is, ami szintén óriási költségekkel jár. Mindemellett, nincs kellő létszám a jelenlegi pozíciók betöltésére sem. Ezek a dologgal kapcsolatos tények, de dolgozunk az ügyön!

  Tisztelettel,
  Lantos István
  DAMH főszerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük