Esteban Ocon boldogan értékelt, és csapattársát, Fernando Alonsót méltatta azután, hogy a vasárnapi 36. Magyar Nagydíjon pályafutása első győzelmét aratta az igazi versenysportnak már régóta nem-, csak autós cirkusznak tekinthető Forma-1-ben.

A futamgyőztes Esteban Ocon, az Alpine francia versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj eredményhirdetésén.
(MTI/Balogh Zoltán)



“Fantasztikus ez a pillanat, nehéz beszélni arról, mit érzek. Nem számítottunk arra, hogy ma itt nyerhetünk. Volt négy nehéz versenyünk, de legutóbb már sikerült megint pontot szereznünk, most pedig egy óriásit léptünk előre” – mondta a 24 éves francia pilóta, akinek eddigi legjobb eredménye a tavalyi, szahíri második hely volt.
    
Kiemelte, a Hungaroringet eddig is kedvelte, ezek után pedig ez még inkább így lesz.
    
“Bizonyos szempontból sokkal könnyebb a mezőny elején menni, mint annak a közepén harcolni, hiszen akkor én diktálom a tempót”
    
A francia pilóta külön megköszönte csapattársának, Fernando Alonsónak a kiváló csapattársi munkát.
    
“Jó párost alkotunk, ugyanúgy gondolkodunk, ma pedig úgy harcolt, mint egy oroszlán. Remélem, ez csak az első győzelem abból a sokból, ami még vár ránk, és bízom benne, hogy tudunk még együtt is dobogóra állni” – értékelt a győztes.
    
A végül csak tizedikként célba érő Max Verstappen azt mondta, a rajtbaleset után gyakorlatilag fél autóval kellett megtennie a hátralévő 300 kilométert, ráadásul a padlólemeze is sérült, amit nem tudtak megjavítani a rendelkezésre álló időben.
    
“Megint egy Mercedes ütött ki, ilyet senki sem szeret átélni. Szinte lehetetlen volt vezetni a kocsit, de legalább szereztem egy pontot, az is valami” – utalt a holland versenyző arra, hogy Silverstone-ban is egy mercedeses pilóta volt az, aki a rajt után kilökte őt.
    
Az újabb, szándékosnak tűnő baleset után a Mercedes átvette a vezetést a világbajnoki pontvadászatban a holland kiválóságtól: az egyre kevésbé tisztességes módon küzdő Mercedes előnye így 6 pont az egyéni pontversenyben – ugyanis ezt az esetet sem büntették a súlyának megfelelően a FIA profitérdekelt urai. A szezon a nyári szünet után, négy hét múlva a Belga Nagydíjjal folytatódik. Senkinek nem ajánljuk a megtekintését.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap / az MTI jelentésének felhasználásával / címlapkép: MTI/Balogh Zoltán)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük