Vasárnap este több mint 1,3 millióan nézték az M4 Sporton a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét. A csatorna közleménye szerint az Olaszország-Anglia összecsapás lett az év második legnézettebb műsora, a rangsorban a 2-2-es döntetlennel végződött Németország-Magyarország áll az élen továbbra is 1 751 699 nézővel. A nyitónaptól a döntőig összesen 5 millió 374 ezren néztek bele az M4 Sport közvetítéseibe, ez a televíziót néző teljes (4+) népesség 62 százaléka.
    

Az Eb-döntő és a három magyar vonatkozású csoportmérkőzés volt a teljes hazai piacon 2021 eddigi legnézettebb műsora. A tizenegyespárbajban olasz sikert hozó vasárnap esti londoni finálét élőben 1 342 881 fő nézte és 2,2 millió embert ért el. Ez azt jelenti, hogy a mérkőzés ideje alatt a televíziót nézők 42 százaléka választotta az Olaszország-Anglia találkozót.
    
Online is kiemelkedő nézettséget hozott az összecsapás: az m4sport.hu weboldalon 121 295 fő kísérte figyelemmel a közvetítést, akik 326 306 videóindítást kezdeményeztek.
    
A döntő mellett a két elődöntő is kiemelkedő nézettséget hozott. Az Anglia-Dánia összecsapást 931 625 néző, az Olaszország-Spanyolország találkozót 883 263 néző követte.
    
Az Európa-bajnokság ideje alatt a teljes napot vizsgálva az M4 Sport tizenegy alkalommal volt a legnézettebb csatorna Magyarországon, amennyiben csak az esti, 18.30 és 22.00 óra közötti idősávra szűkítjük a vizsgált időszakot, akkor tizenhét napon volt piacvezető. A csatornán sugárzott 45 élő mérkőzés közül 38 esetében volt a legnézettebb az M4 Sport a találkozók ideje alatt.
    
Az M4 Sporton július 23-tól a magyarokért is újra szoríthatnak a szurkolók, a tokiói olimpiát a közmédia sportcsatornája mellett, párhuzamosan a Duna tévécsatornán és az m4sport.hu oldalon is élőben követhetik a nézők.

Ezen magyar nyelven kommentált sportesemények médiajogi okok miatt legális úton sajnos nem érhetőek el a dél-amerikai magyar nézők számára (a szerk. megjegyzése).


(MTI/Dél-amerikai Magyar Hírlap / címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük