A nemzeti konzultáció nyomán egyetértési pontok jöhetnek létre a lakosság és a kormányzat között fontos magyar belpolitikai és európai kérdésekben egyaránt – jelentette ki a XXI. század Intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Deák Dániel emlékeztetett arra, hogy a kormányzat már tizenegyedszer kéri ki az emberek véleményét nemzeti konzultációval, amely fontos szerepet kapott – többek között – az alaptörvény megalkotásában is.
    

Az elemző kiemelte: az ellenzék, miközben korábban folyamatosan támadta és pénzkidobásként jellemezte a nemzeti konzultáció intézményét, az elmúlt időszakban maga is indított hasonló akciókat. Ugyanakkor az általuk felvetett témák nem mozgatták meg az embereket és a konzultációik rendre érdektelenségbe fulladtak – mondta. Példaként említette a Fudan egyetemről tartott fővárosi konzultációt, amelyben – folytatta – az ívet egy többmilliós városban csak néhány tízezren töltöttek ki.
    
Ennek az érdektelenségnek az az oka, hogy a baloldali politikusok már nem is foglalkoznak a kérdéssel – vélekedett Deák Dániel.


(MTI / címlapkép: MTI/Mónus Márton)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük