“Darabokra szaggattatol.” Trianon 100 –  Összetartozás 1100 címmel nyílt kiállítás csütörtökön a budapesti Bélyegmúzeumban. “Rendhagyó és különösen izgalmas mindaz, amit a mai kiállítás kínál: filatéliai szempontból, a korabeli bélyegek tükrében szemlélni a trianoni merénylethez vezető utat, a merénylet által okozott kényszerpályákat, valamint ezen pályákról az életösztön által diktált kitörési kísérleteket” – hangsúlyozta a tárlatot megnyitó beszédében Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Kövér László, az Országgyûlés elnöke (j) és Elekes Attila André grafikusmûvész a „Darabokra szaggattatol.” Trianon 100 – Összetartozás 1100 címû kiállítás megnyitóján a budapesti Bélyegmúzeumbann.
(MTI/Máthé Zoltán)
(MTI/Máthé Zoltán)


    
Kiemelte, hogy “a sorsfordító idők sodrában a bélyegek mindig olyan felértékelődő miniatűr kordokumentumok, amelyek a kortársaknak vagy az utókornak segítenek értelmezni a valóságot, s így van ez a trianoni bélyegeinkkel is”. A hétfőtől látogatható tárlaton többek között idegen hatalmak megszállási felülnyomásaival ellátott sorozatok, helyi kiadások, tábori levelezőlapok és levélzárók láthatók.


(MTI / címlapkép: MTI/Máthé Zoltán)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük