A hazai csapat kapitánya, Lionel Messi a 24. percben, büntetőből szerzett vezetést Argentína számára. Chile válasza negyed órányit sem késett: Alexis Sánchez a 36. percben kiegyenlítette a mérkőzés állását. Messi az első félidő hajrájában mesteri szabadrúgást lőtt a jobb felső sarokba, de a bravúrt bemutató chilei kapus hárítani tudta a lövést. A három perces hosszabbítás sem volt elég újabb gól megszületésére, így 1-1-es döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok. A második félidőben főként az argentin válogatott támadott, azonban nem sikerült gólra váltaniuk a helyzeteiket. Messi a 80. percben is komoly lehetőséget kapott pontrúgásból, ezúttal azonban a kapuvas hárította az argentin klasszis szabadrúgását. A 4 perces hosszabbítás sem hozott már újabb gólt, így Argentína hazai pályán kénytelen volt beérni egy döntetlennel a chilei nemzeti tizeneggyel szemben.

A mérkőzés statisztikái és a látott játék képe alapján a hazai csapat uralta a mérkőzést: 16 lövési kísérletből 7 tartott kapura, ezzel szemben Chile összesen is csak 7 lövést tudott felmutatni, amiből mindössze egy találta el a kaput. A 45%-os labdabirtoklást felmutató chilei együttes azonban hatékonyan törte a játékot, amivel látszólag nem tudtak ma mit kezdeni Messiék. Javításra június 8-án lesz lehetősége Argentínának: a kolumbiai válogatott vendégeként játszanak a helyi idő szerint 18 órakor kezdődő mérkőzésen. Argentína 3 győzelmével és 2 döntetlennel 11 pontos, ezzel jelenleg a második helyen áll a CONMEBOL VB-kvalifikáción a 12 pontos, 100%-os, még csak négy meccset játszott Brazília mögött.

Az első négy ország válogatottja egyenes ágon jut ki a katari világbajnokságra, míg az ötödik inter-konföderációs megmérettetésen vehet részt a részvételért. Chile öt lejátszott mérkőzés után a 6. helyen áll az eddig megszerzett 5 pontjával.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük