Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt jogerősen mindössze 21 év 11 hónap fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla kedden K. Dánieltazt a cigányt, aki 2019 tavaszán hatéves unokatestvérét szexuális indíttatásból kegyetlenül meggyilkolta. Magyarországon jellemzően a büntetésük 2/3-ának letöltése után szabadulnak a rabok – így a valóban leült büntetés alig több, mint 14 év lehet majd – már ha a gyilkos nem kap további engedményeket a korára (jellemzően ítéletfelezést), vagy épp a “retardációjára” való tekintettel. A másodfokon eljáró ítélőtábla az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a jogerősen megállapított tényállás szerint a bűncselekmény elkövetésekor 19 éves vádlott 2019. március 8-án követte el a bűncselekményt. Elhívta a kislányt a patak melletti töltéshez, ahol – szexuális indíttatásból – bántalmazta a védekezésre képtelen gyermeket. Térkővel szétverte az áldozata fejét, majd a még lélegző kislányt a patakba dobta, és hazament.

A kislány agyát gyakorlatilag szétzúzta a cigány.
(Kép: police.hu)

A gyilkosság helyszíne.
(police.hu)


    
A gyermek halálát közvetlenül fulladás okozta, de a fejének térkövekkel való szétverése is a halálához vezetett volna. A hatéves kislány eltűnését észlelve a családja értesítette a rendőrséget. A kislány holttestét a patak vízében találták meg. A bíróság nem volt rest, és az alábbi szavakkal mentegette a kegyetlen pedofil gyerekgyilkost:

“a vádlott mentális retardációban, magatartászavarban és a tinédzserkori drogfogyasztás miatt kialakult fokozódó személyiségzavarban szenved”.

Szégyen – mint ahogy az is, hogy miért nem volt már réges-rég rácsok mögé zárva egy zárt osztályon (szerk.: a zárt elmegyógyító intézmények döntő többségét bezárták “emberi jogokra” hivatkozó uniós utász következtében Magyarországon). Alább az indoklás:

“több alkalommal kezelték pszichiátrián, de betegségei a kóros elmeállapot szintjét nem érik el, cselekményét pedig beszámítási képessége teljes birtokában valósította meg”.

A gyilkos cigány, K. Dániel elfogása utáni kihallgatása.
(police.hu)



Egy helyi lakostól lapunk telefonon megtudta, hogy a környéken számos ilyen, zárt osztályra való kerüléshez “nem eléggé kóros” elmeállapotú potenciális gyilkos lézeng. Károly nevű olvasónk a következőket fűzte a mondandójához:

“Lopásokból, rablásokból és nem ritkán saját gyereklányaik, feleségeik futtatásából fedezik az életvitelüket, emellett az államtól persze havi rendszerességgel segélyt is kapnak. Mintha direkt tenyésztenék őket, úgy szaporodnak! (…) A környéken egyre több a drogos cigány. Kettőből nyolc, nyolcból hatvannégy lesz egy emberöltő alatt – és nincs megállás! És ezeknél egy emberöltő nem 25 év ám! A harmadik generáció negyven év alatt már 300 tagot számlál, a kettőből. Ha jobban belegondolok, negyven éve még alig volt néhány tucat ingyenélő cigány a környéken, ma meg már ezrével lepik el az utcákat.”

Károly mélyen csalódott az ítéletben:

“Vége az igazságnak! Vége van, én mondom. Ha ezt sem akasztják fel, akkor sosem lesz már rend ebben az országban”.
    
Az első fokon tavaly decemberben ítéletet hirdető Szekszárdi Törvényszék halmazati büntetésül húsz év fegyházra ítélte a vádlottat, a fellebbezések folytán eljáró Pécsi Ítélőtábla – a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlya és a minősítő körülmények nagy száma miatt – “súlyosbította” a még mindig tragikusan csekély időtartalmú ítéletet 21 év 11 hónap fegyházra.
    
Mielőtt a dél-amerikai magyar olvasó őrült magyarországi bírók és elmeháborodott ügyészek fejét követelné – leszögezendő, hogy ők “csak” a hatályos magyar törvények szerint jártak el. A várható közfelháborodásra való tekintettel, a bíróság közleményben jelezte:

“a vádlott a bűncselekmény elkövetésének idején betöltött életkorára tekintettel a másodfokon kiszabott büntetésnél súlyosabb büntetést nem lehetett kiszabni.”
 
Az ítélőtábla az ügyben a kiskorú sértett kegyeleti jogainak védelméért zárt tárgyalást tartott, csak a határozathirdetés volt nyilvános. Bár lapunk a vonatkozó paraguayi törvények szerint beszámolhatna a másodkézből származó részletekről, de ezek olyannyira felkavaróak, hogy kegyeleti okokból mi sem tesszük meg.

Egy másik, döbbenetesen hasonló, pedofil indíttatású Veszprém megyei gyilkosság esetében a bíróság még ennyit sem szabott ki a gyilkosra. A sólyi gyilkosságként elhíresült bűncselekmény elkövetője ebben az esetben is egy cigány, ifj. Farkas Ferenc, aki áldozatát 2018 május 18-án a Séd patakba dobta. A 8 éves kislány, Horváth Adrienn testét a gyilkosságtól nem messze, a vilonyai zsilipnél találták meg. Tettéért mindössze 15 évet róttak ki pedofil gyilkosra – a törvény többet nem engedett – amelynek mindössze a felét, csupán 7 és fél évet kell majd a rácsok mögött töltenie – lévén fiatalkorú gyilkosoknál ez így megy Magyarországon…
(Kép: police.hu)

Farkas Ferenc, a sólyi kislány, Horváth Adrienn pedofil indíttatású gyilkosa. A meztelenre vetkőztetett 8 éves áldozata kezeit megkötözte, majd az így menekülésre képtelen gyereket hosszasan kínozta: kötéllel fojtogatta, kővel ütötte, késsel vagdosta, víz alá nyomta, de nem sikerült ezekkel Adriennt életét kioltania. Végül az – állítása szerint – eszméletlenre kínzott kislányt a Séd-patakba dobta, ahol összekötözött kezekkel Adrienn vízbe fúlt.
(Kép: közösségi média)

A gyilkos cigányt a Veszprém megyei rendőrök fogták el.
(police.hu)



(DÉL-AMERIKAI MAGYAR HÍRLAP / az MTI jelentése felhasználásával / címlapképen a szekszárdi gyerekgyilkosságnál használt térkő, forrás: police.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük