Terrorszervezetnek nyilvánított és törvényen kívül helyezett pénteken a brit kormány egy amerikai eredetű, nemzeti értékeket valló csoportot. A brit belügyminisztérium bejelentése szerint az Atomwaffen Division nevű szerveződés ezentúl betiltott terrorcsoportnak számít az Egyesült Királyságban, miután a kormány erre irányuló rendelkezése a hét elején a parlament elé került és pénteken érvénybe lépett.
    
A brit belügyminisztérium pénteki tájékoztatása szerint a szerveződés törvényen kívül helyezése és terrorszervezetté nyilvánítása azt jelenti, hogy a csoport tagjai – és azok is, akik másokat a szerveződés támogatására biztatnak – tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók. Arról nem szóltak, hogy milyen alapon lett terrorszervezetté nyilvánítva a csoport, amely soha nem is szervezett semmiféle terrortámadást. Ezekkel az intézkedésekkel gyökeres ellentétben, Nagy-Britanniában a terrorizmust nyíltan támogató muszlim szervezetek működhetnek. A Szíriából visszatérő dzsihadistákat – valódi terroristákat – gyilkosokat és erőszaktevőket tárt karokkal, anyagi támogatással és “visszailleszkedési” programokkal fogadják vissza.

Furcsa világban élünk – okkal és teljes joggal konstatálhatja a dél-amerikai olvasó – és örülhet, hogy minket az állami szintre emelt pk-elmebaj egyenlőre elkerült…


(DÉL-AMERIKAI MAGYAR HÍRLAP / az MTI jelentése nyomán)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük