Mario Abdo Benítez államfő jelenlétével szerdán aláírták a szerződést a Coraguel Oviedo Nagy Kórház építésére Caaguazú megyében. Ez egy rendkívül összetett központ lesz, négy kórházi osztállyal és egy intenzív terápiás egységgel (ICU), valamint 6 műtővel. A közmunkák minisztériuma és a JGL S.A – Itasa – Proel Ingeniería – MM S.A konzorcium ma reggel aláírt szerződésének aláírása után megkezdődhet a nagyszabású munka. A 8-as út 135-es kilométerénél található 10 hektáros területet a Caaguazúi Nemzeti Egyetem adományozta.



Az esemény során Arnoldo Wiens, a közmunkák minisztere történelmi jelentőségűnek nevezte a szerződés aláírását, mivel ez lehetővé teszi egy referencia kórház felépítését az területen, fontos egészségügyi szolgáltatásokkal.

“A mai nap egy történelmi nap, mert aláírjuk a szerződést az odaítélt konzorciummal, amely megnyerte ezt a pályázatot, és nagyon örülünk a konzorcium itt jelenlévő képviselőinek jelenlétének. Jelenleg 4 vállalat jött el együttesen egyetlen testületet tett arra, hogy elfogadja ezt a nagy kihívást, amely ennek a nagy kórháznak az építése lesz “- mondta az államtitkár.

A kórház rendkívüli komplexum lesz: magában foglalja a négy osztályos, 180 ágyas kórházi egységet, a 12 szub-intenzív-, és 8 intenzív ágyat az intenzív osztályon (ICU) – továbbá hat műtőt. Ezenkívül egy sürgősségi osztályt, egy szakrendelőt harminc orvosi ellátóhelységgel, dialízis központot, rehabilitációs központot, radiológiát, laboratóriumot és gyógyszertárat – derül ki a Minisztérium adataiból.

A munkákat 2 év alatt, két szakaszban fogják elvégezni.


(DÉL-AMERIKAI MAGYAR HÍRLAP / képek: Presidencia de la Rapública del Paraguay)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük