A koronavírus elleni küzdelem tovább folytatódik Paraguayban is. Éjféltől kezdve életbe lép a 5071 sz. rendelet, amely szerint az ország társadalmi életének új irányelvei az alábbiak szerint alakulnak:



Reggel 5-től 11: 59-ig szabadon mozoghat. Az éttermek nyitva tarthatnak, a bárok és a kocsmák nem. Az éttermekben asztalonként legfeljebb 4 ember ülhet, és az asztalok között legalább 2 m távolságot kell biztosítani. A maszk viselése minden olyan esetben kötelező, amikor épp nem iszik vagy eszik a vendég. Az eseményekre legfeljebb 100 fős rendezvényszalonokban kerülhet sor, ugyanolyan felosztásban illetve szabályok szerint, mint az éttermekben.

Online vagy hibrid iskolai órák tarthatóak, azaz az egyik csoport jelen van, a másik pedig online vesz részt az órán – ha az iskola így rendelkezik. A magánháztartásokon történő találkozók legfeljebb 12 fővel történhetnek. Az állami alkalmazottak csak 8:00 és 15:00 óra között dolgozhatnak. Az igazságszolgáltatás alkalmazottai nem állami alkalmazottak, így eltérő munkaidejük lehet. A szabadtéri sporttevékenységek legfeljebb 4 fős csoportban lehetségesek, valamint a paraguayi Egészségügyi Minisztérium által jóváhagyott fitneszközpontokban.

Ismét engedélyezésre kerültek az egyetemeken az órák, csakúgy, mint a kulturális és vallási tevékenységek, amelyek legfeljebb 75 fő résztvevővel rendelkeznek zárt helyiségekben, vagy 100 fővel szabadban, és azok reggel 5 és 23:59 között kerülnek megtartásra. A szájat és orrot eltakaró maszk viselése minden esetben kötelező.


(DÉL-AMERIKAI MAGYAR HÍRLAP / képek: Presidencia Paraguay)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük