A korábbi brazil Forma-1-es pilóta, a ma 45 éves Tarso Marques majdnem belehalt a koronavírus szövődményeibe. A pilóta három csonka szezon alatt összesen 24 versenyt futott a száguldó cirkuszban, mindet a harmatgyenge Minardi istálló színeiben. Legjobb eredménye két kilencedik hely volt – de a legnagyobb ismertséget mégis az hozta számára, hogy első Forma-1-es csapattársa volt a későbbi kétszeres spanyol világbajnoknak, Fernando Alonso-nak. Marques versenyzett az Indycar-ban is, majd a Brazíliában roppant népszerű Stock Car szériából vonult vissza.

“Azt gondoltam, hogy minden rendben lesz, hiszen mindig nagyon egészséges voltam, megfelelően táplálkoztam, edzettem” – írta később az Instagram-oldalán.

“Azt hittem, hogy velem aztán semmi nem történhet, és ami igazán foglalkoztatott, az a szüleim egészsége. A diagnózis után két órával már alig kaptam levegőt, egy újabb óra után pedig már nem tudtam önállóan lélegezni. Most, miközben ezt az interjút adom, még mindig csak 30%-os a tüdőkapacitásom.”

„Az első három-négy nap a kórházban borzasztó volt. Az ember szinte halottnak érzi magát. Teljesen megsemmisíti a vírus. Rengeteg gyógyszert kaptam, három-négy óránként kortikoszteroid-injekciót. Kilenc napig nem aludtam, miközben a lehető legtöbb oxigént használtam.”

„Egyik dolog jött a másik után. Hasi fájdalom, allergiás reakció a lábamon a semmiből – és még mindig tele vagyok pöttyökkel. Két napon át zokogtam, pokoli fejfájásom volt. A vírus minden területet megtámad, és úgy tűnik, mintha soha nem adná fel a harcot. Azt hittem, hogy meg fogok halni, még végrendelkeztem is. Ezután még két napig ebben az állapotban voltam, és amikor elkezdtem jobban lenni, az éjszaka attól féltem, hogy a javulás csak hamis illúzió.”

Tarso Marques kezelőorvosai szerint teljesen fel fog épülni a COVID-betegségből.


(DÉL-AMERIKAI MAGYAR HÍRLAP / címlapkép: Morio. link)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük