Egy 113 éves paraguayi nő a világ második legidősebb embere, akinek sikerült legyőznie a koronavírust. A nő egy nyugdíjas otthonban él az argentínai Mar del Plata városában. A paraguayi Casilda Ramona Benegas de Gallego (113) különösen szerencsésnek mondhatja magát: ugyan elkapta a vírust, de mindössze kilenc nap alatt sikerült legyőznie azt. Ezzel a világ második legidősebb embere lett, aki legyőzte a koronavírust a 114 éves, 1907. március 4-én született María Branyas után.

De Gallego 1907. április 8-án született Itapúa megyében. Egy spanyol állampolgárhoz ment férjhez. 1945-ben elhagyta Paraguayt, és férjével Észak-Argentínába költözött: először Jujuy-ban, majd Corrientes-ben, ez után a Chaco-ban telepedtek le – míg végül Mar del Plata-ban találtak otthonra. A maholnap 114 éves nő 2000-ben a családjával együtt Spanyolországba költözött, de 2013-ban visszatért Argentínába. Egész életében háziasszony volt. Két gyermeke és az unokája felnevelésének szentelte az életét.

Mayra nevű dédunokája szerint dédnagyanyja mindig “nagyon boldog” ember volt. Élete során mindent elfogyasztott és megivott, amit csak akart, soha nem tartott szigorú diétát. “Vasgyomra van, amit még a koronavírus sem tudott túlélni” – mondta a dédunoka. De Gallego-t a következő napokban a Szputnik V orosz oltóanyaggal oltják majd be. Ezzel ő lesz majd a világ legidősebb koronavírus ellen oltott embere.

(Dél-amerikai Magyar Hírlap / Wochenblatt)

One thought on “Egy 113 éves paraguayi nő legyőzte a koronavírust”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük