Jégkorong Erste Liga – Elvesztette a derbit a Ferencváros

A társbajnok Ferencváros vendéglátóként 5-1-es vereséget szenvedett az Újpesttől a jégkorong Erste Liga hétfői derbijén. Az első játékrészben a zöld-fehérek – akik sikerükkel visszavehették volna első helyüket a tabellán a DEAC-tól – még vezetést szereztek, ám a vendégek egyenlítettek. A gól nélküli második húsz perc után a záró harmadban négyszer is betalált az Újpest, amely így magabiztosan győzött.

Az újpesti Kyle Just (j) és a ferencvárosi Tóth Adrián (j2) a jégkorong Erste Liga alapszakaszában játszott FTC-Telekom – UTE mérkőzésen a fővárosi Tüskecsarnokban 2020. december 28-án. FTC-Telekom – UTE 1-5.
(MTI/Illyés Tibor)



Eredmény (a liga honlapja alapján):
FTC-Telekom – UTE 1-5 (1-1, 0-0, 0-4)
    
később:
Opten Vasas HC-MAC HKB Újbuda 18.40

Szlovák jégkorongliga – Fájó DVTK-vereség

Nagy csatában 2-1-re kikapott a DVTK a vendég Nagymihálytól (Michalovce) a szlovák jégkorongliga hétfői játéknapján, így változatlanul azért harcol, hogy őrizze a rájátszást jelentő tizedik helyét.

Szlovák liga, alapszakasz:
DVTK Jegesmedvék-Dukla Michalovce (szlovák) 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)
—————————————————————
a magyar csapat gólszerzője: Vas (60.)

A DVTK – amely éppen rájátszás érő pozíciót foglal el – számára fontos lett volna begyűjteni a három pontot, a rivális csak 6 ponttal szerzett többet a találkozóig. Mindkét gárda kettőt tudott megnyerni az előző három összecsapásából.
    
Egymás ellen hagyományosan szoros találkozókat vívnak, ebben az idényben november elsején, ráadásban győzött Miskolcon a Nagymihály, míg vendégként a DVTK 2-1-re nyert Nagymihályon, és sorozatban négy – hatból pedig öt – párharcuk dőlt el minimális különbséggel. Mickolcon az elmúlt három fellépéséből kétszer diadalmaskodott a Dukla.
    
Óvatosan kezdett mindkét alakulat, a jó védekezés miatt kevés kapura lövés volt, de ezek sem okoztak gondot a kapusoknak. A Michalovce kihagyott egy létszámfölényes két percet is. A második harmadot viszont alaposan megnyomta a Nagymihály, amely előbb emberelőnybe került, majd ezt kihasználva a vezetést is megszerezte a finn Ville Korkonen révén. A folytatásban is a vendégek irányították a játékot, ám a különbség nem nőtt.
    
A záró játékrész is rosszul indult a sérülések miatt tartalékos hazaiaknak, a 44. percben Galambos Péter talált be Adorján Attila kapujába. Jobban összpontosított a Michalovce a továbbiakban is, jól zárt a védelme, és a megszerzett koronggal sokszor hosszú időt tudott tölteni az ellenfél zónájában.
    
A végén minden erejüket összeszedték a Jegesmedvék, és a szépítés legalább sikerült, emberelőnyben és lehozott kapussal: már csak 24 másodperc volt hátra, amikor Vas János Magosi Bálint passzából volt eredményes.

Osztrák jégkorongliga – Linzben is folytatódott a Fehérvár remeklése

A Hydro Fehérvár AV19 2-0-ra győzött Linzben a Black Wings vendégeként az osztrák jégkorongliga (ICE) hétfői játéknapján.

A klubcsúcsot jelentő kilencmeccses győzelmi sorozatnál járó székesfehérváriak így továbbra is azonos pontszámmal állnak az éllovas és öt bajnokival kevesebbett játszott Bolzanóval.

Osztrák liga (ICE), alapszakasz (a liga honlapja alapján):
Black Wings Linz (osztrák)-Hydro Fehérvár AV19 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)
——————————————————————
a Fehérvár gólszerzői: Bartalis (41.), Kahkonen (43.)


(MTI / címlapkép: MTI/Illyés Tibor)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük