Életfogytiglanra ítélte emberiesség elleni, emberölésekkel megvalósított bűntett miatt “haszan f.” szír férfit, az Iszlám Állam egykori katonáját a Fővárosi Törvényszék csütörtökön első fokon. A vádlott leghamarabb harminc év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A tényállás szerint a fiatal férfi 2015 májusában a polgárháborús Szíriában részt vett legalább két gyilkosságban, köztük nyilvános lefejezésben.

Mikó Gergely bíró kihirdeti az ítéletet “haszan f.” bûntetőperén a Fõvárosi Törvényszéken 2020. december 3-án, amelyet a szír férfi ellen tömeges kivégzésekkel, terrorcselekménnyel és emberiesség elleni bűncselekmények miatt indítottak. Az Iszlám Állam egykori katonáját életfogytiglanra ítélte emberölésekkel megvalósított emberiesség elleni bűntett miatt a Fővárosi Törvényszék kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésével. A vádlott leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.
(MTI/Koszticsák Szilárd)
Kislány módjára sírdogált az ítélet után a többszörös gyilkos muzulmán terrorista, “haszan f”.
(MTI/Koszticsák Szilárd)


    
Az ügyész terrorizmus megállapítása és tényleges életfogytiglan kiszabása érdekében, a védelem bizonyítottság hiányában felmentésért fellebbezett. A férfit 2018-ban fogták el a magyar hatóságok Budapesten, a Liszt Ferenc-repülőtéren hamis okiratokkal, és időközben már elítélték embercsempészés és más bűncselekmények miatt. A csütörtöki tárgyalás szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlott, tucatnyi géppisztolyos őrizte a szír vádlottat.


(MTI / címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük