A kormánykoalícióban lévő jobboldali Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) két kulcspolitikusa, Mart Helme belügyminiszter és a fia, Martin Helme pénzügyminiszter vasárnap interjút adtak az észt TRE Radio-nak, amiben azt mondták, hogy Joe és Hunter Biden korrupt karakterek, említve a család rendkívül gyanús külföldi üzleteléseit. Közismert, hogy Biden és fia alapvetően befolyásolhatták az ukrajnai politika és az országban dúló belháborúk menetét, tisztán anyagi haszonszerzés céljából. A pénzügyminiszter nem kertelt, kimondta az igazságot: 



“elcsalták az amerikai elnökválasztást, és ilyen körülmények között nincs értelme jogállamiságról, demokráciáról, illetve alkotmányosságról beszélni”. 


A belügyminiszter véleménye alapján közel sem az amerikai állampolgárok, hanem az u.n. “deep state” (mély állam) választotta meg Bident – és ehhez minden eszközt felhasznált, mindenek előtt az amerikai választási rendszer kiskapuit. Mart Helme szerint nem lefutott a meccs, és elképzelhetőnek tartja, hogy a jogi eljárások végeztével Trump marad majd az Egyesült Államok elnöke.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap / TRE Radio)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük