A székelyföldi magyarság jogaiért való kiállásra buzdított az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán vasárnap. Kásler Miklós úgy fogalmazott: a székely autonómia napján megannyi őrtűz lángjának fénye jelzi a székelyföldi magyarság autonómiaigényét. Az őshonos európai kisebbségeket megillető jogoknak az eddigi méltatlan megtagadása a székelyektől pedig kiállásra szólít mindannyiunkat.
    
Az idei, centenáriumi esztendő arra az összetartozásra emlékezteti a magyarságot, amely oly sok hányattatás ellenére is megtartotta nemzetünket határainkon innen és azokon túl is – tette hozzá.
    
Kásler Miklós kiemelte: tiszteletbeli székelyként és Déváról elszármazott családja okán kötelességének érzi, hogy kiálljon az erdélyi magyarságot megillető jogokért és a székely autonómiatörekvések ügyéért. A cselekvésre ezúttal a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított aláírásgyűjtés formájában nyílt lehetőség.
    
“November 7-ig még csaknem két hét áll rendelkezésünkre, hogy európai országokban élő ismerőseink támogatását kérjük a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés sikeréért” – hangsúlyozta a miniszter, aki bejegyzését azzal zárta: “álljunk ki nemzetünkért, ha ugyanis mi nem tesszük, mások nem fogják megtenni helyettünk!”.
    
A Székely Nemzeti Tanács 2016-ban nyilvánította október utolsó vasárnapját a Székelyföld autonómiájának napjává.


(MTI / címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük