A Nemzeti Migrációs Ügynökség vezetője, Ángeles Arriola bejelentette, hogy tervet készítenek a fővárosban található, az ország nemzetközi légi forgalmáért felelős Silvio Pettirossi nemzetközi repülőtér reaktiválására. Bár nem beszélt konkrét dátumokról, de ez azt jelenti, hogy az elnök utasítása szerint meg kell kezdeni a munkát az újranyitás előkészítésén.

Ángeles Arriola
(korábbi képernyőkép a C9N adásából)



“Az elnök múlt hétfői utasítása a repülőtér reaktiválására vonatkozott, de még sok egyéb feltételnek teljesülnie kell lennie a járatnyitásokhoz, amelyek megléte esetén a Silvio Pettirossi végül valóban megnyithat” – mondta Arriola az újságíróknak.

Jelenleg a Paraguayba tartó, és az országból induló járatokat csak a már más országokban már alkalmazott “buborék-” módszerrel indítják és fogadják. A forgalom azonban rendkívül csekély jelenleg: a gyakorlatban a vírus szempontjából nagyon kedvező adatokat produkáló Uruguayon kívül csak humanitárius, illetve teherszállító járatokat jelent.

A kormány tisztviselői jelezték, hogy a Dinac polgári légi-közlekedési hatóságon keresztül keresik a lehetőséget annak, hogy Asunción és Miami között mielőbb kereskedelmi járat indulhasson.


(Dél-amerikai Hírlap/Wochenblatt/ADN Paraguayo / címlapkép: FF MM link)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük