Volt olyan település – nevesül Ráckevén, a 6. számú választókörzetben – ahol az MSZMP, a magyarok százezreit – többek közt Dél-Amerikába is – elűző kommunista párt jog- és szellemiségbeli utóda, az MSZP jelöltje mindössze egyetlen (!) szavazatot kapott. Azt nem tudni, hogy Kolarics Péterre csak saját maga szavazott-e, vagy valaki más – bár ebben az esetben ugye még saját magát sem tartotta volna érdemesnek a szavazatra. Gyanítjuk – kénytelen-kelletén jól ismervén a fajtájukat – hogy az előbbi fedi a valóságot.

Minden esetre égbe kiáltó, hogy se fia, se borja, se barátja, se senkije nem szavazott a bukott kommunista rezsim utódpártjának jelöltjére. Képviselőnek végül 51,64%-kal Bécsi Balázst, a kormányzó FIDESZ-KDNP koalíció jelöltjét választották meg. A további öt jelölt így még együtt sem (!) volt képes 50%-ot összekaparni.

Frissítés: egy nappal később kiderült, hogy Kolarics László, a posztkommunista párt jelöltje egyetlen érvényes szavazatot sem kapott.

A városban nem csak a 6., de az 5. választókerületben is időközi választást kellett tartani. A Bobek Gábor, a Fidesz–KDNP képviselőjének halála miatt megüresedett helyet is a kormánypárti koalíció jelöltje, Gudra Zsuszanna nyerte el. Izsákon Mondok Józsefet választották polgármesterré, szintén a FIDESZ-KDNP színeiben, de Hajdúnánáson is a kormánypárt által támogatott jelölt, Kocsis Áron aratott 52% feletti győzelmet. Ott különösen nagy tétje volt a választásnak: a fontos kérdésekben eddig döntésképtelen képviselő-testületben így kormánypárti többség alakult ki, újabb települést színezve narancsszínre Magyarország választási térképén.

Az újabb elsöprő kormánypárti győzelemsorozat után nem meglepő, ha a magyarok bő 70%-a – köztük az ellenzéki szavazók jelentős része is – úgy gondolja, hogy 2022 után is Orbán Viktor lesz Magyarország miniszterelnöke.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük