Asunción – Lorena Arias egykori modell szelet vetett és vihart aratott, miután rámutatott, hogy szerinte “Paraguay a baloldal országa”. A továbbra is gyönyörű, a közéletben ma is aktív hölgy megjegyzése minden esetre elsőre nehezen értelmezhető annak tükrében, hogy Paraguay időtlen idők óta jobboldali, nemzeti konzervatív és piacbarát ország – ahol a baloldal gyakorlatilag labdába sem tud rúgni a Colorado párt Paraguayt stabil gazdasági növekedési pályán tartó, Dél-Amerikában ritkaságszámba menő stabilitást teremtő, szakértő kormányzása mellett.

A Colorado 61 éves hatalmát 2008-ban egyetlen elnöki ciklusra sikerült megtörnie Fernando Lugonak, egy volt római katolikus püspöknek – azóta ismételten csak és kizárólag a Colorado nyerte az elnökválasztásokat.

A Twitter közösségi oldalon lévő fiókjából a híresség ismét a kapitalizmust és annak külföldi arcait népszerűsítette a bejegyzéseiben:

„A törvény és a kapitalizmus életet, szabadságot, tulajdont, haladást és igazságosságot jelent”- írta Arias, majd a baloldalt szégyenteljesnek titulálta.

Tweetjét olyan országok elnökeiről készült képekkel egészítette ki, mint például az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump, Brazília elnöke, Jair Bolsonaro és Uruguay elnöke, Luis Lacalle Pou.



Ahogy az várható volt, az “online-vöröshadsereg katonái” érdemi mondanivaló hiányában Lorenát állították a kritikáik célpontjába, ugyanakkor jobboldalról is kapott kritikát az egykori modell azért, mert szerinte Paraguayt “bal kézzel” irányítják. A paraguayi média bírálata megint csak sokakat meglepett, hiszen a társadalmi igényeknek megfelelően az ország médiája általánosan konzervatív álláspontot képvisel, néhány marginálisnak nevezhető szereplőtől eltekintve.

“Szeretem Istent … #ProVida #ProFamilia #ProRechte #ProKapitalismus” – áll a profil-lapján a Twitteren.

Nem egyszer a nőknek kijáró elismerésért állt ki, és élesen szembe helyezte magát a feminista és az LMBTQ+ (a különböző szexuális devianciákkal rendelkezőket tömörítő) egyesületekkel.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap – Kovács / Twitter)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük