Óscar “Nenecho” Rodríguez, Asunción polgármestere


Asunción – Hamarosan törvényerőre emelkedik az elképzelés, hogy Paraguay fővárosában a bárok és az éttermek használhassanak utcai és más közterületeket annak érdekében, hogy több szabadtéri ülőhelyet tudjanak kínálni a vendégeik számára – és egyúttal azokat jobban el tudják különíteni egymástól. A hagamosi Elena Alfonsi tanácsos rámutatott, hogy a tervezet már átjutott azokon a jogi és bizottsági előkészítő folyamatokon, amelyeknek szavatolják a rendelettervezet jogszerűségét és funkcionalitását. A rendelettervezet kiállta a jogi próbákat – így már nincs semmi akadálya, hogy megszülessen a járványügyi szempontból oly fontos rendelet.

“Úgy gondoljuk, hogy megvan a többség (a városi tanácsban), amely jóváhagyja majd ezt a rendeletet” – mondta Alfonsi újságíróknak adott interjújában. Hozzátette, hogy beszélt Oscar Rodríguez polgármesterrel, és ő is beleegyezését adta a helyi rendelet alkalmazásához.

A rendelet előírja, hogy bárok és éttermek a hét bizonyos napjain használhatnak néhány utcát és nyilvános teret, hogy több szabadtéri ülőhely álljon a vendégek rendelkezésére. Az új rendelet az egészségügyi protokoll alkalmazása mellett garantálja, hogy a koronavírus-járvány terjedését eredménnyel gátló, törvényileg meghatározott minimális távolság tartható legyen a vendégek között.

(Dél-amerikai Magyar Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük