Julio Mazzoleni egészségügyi miniszter elismerte, hogy az ország állami fenntartású kórházaiban az intenzív-ágyak nagy része már most is foglalt. Figyelmeztetett: nehezebb idők jönnek, és több hetes kijárási tilalomra kell felkészülnünk. Mazzoleni felszólította a paraguayi polgárokat, hogy ne csökkenjen az éberségük és tartsák tiszteletben az egészségügyi protokollokat.

„Az intenzív terápiás ágyak magas kihasználtsággal rendelkeznek, Itauguá és Ineram nemzeti kórháza már tele van (…). Még nehezebb idők jönnek” – mondta Mazzoleni az 1080 AM rádióállomáson.

Kifejtette, hogy a meghozott szigorú egészségügyi intézkedések, a karantén, a tesztelés és a távolságtartás ellenére a helyzet tovább romolhat – és a már most is látható tendencia szerint a fertőzések és a halálozások száma tovább fog növekedni. A miniszter rámutatott, hogy jelenleg a legfontosabb, hogy a rizikócsoportban lévő (idős, alapbetegségekkel küzdő – a szerk.) emberek rendkívüli gondossággal járjanak el, hogy semmiképp se fertőződjenek meg a COVID-19-el. Hangsúlyozta, hogy felkészítenek további intenzágyakat, de az ideális megoldás nem a kórházi kezelés, hanem a megelőzés.

„Egészségügyi szempontból azon a véleményen vagyok, hogy a néhány hétre szóló kijárási tilalom helyes lenne, de ez nagyon magas költségeket eredményezne. De ez lenne a leghatékonyabb döntés, a leggyorsabb hatással”- tette hozzá Mazzoleni.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap – Kovács / Wochenblatt / Ultima Hora / ADN Paraguayo)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük