Vizsgálatot indított egyik tanárnője ellen a George Washington Egyetem, mert éveken át feketének, afroamerikainak adta ki magát – jelentette be az egyetem vezetése pénteken. Jessica Krug a Medium című internetes platformon írt bejegyzésében hozta nyilvánosságra, hogy “felnőtt életében” évtizedeken keresztül hazudott: “kansasi fehér nőként” azt állította magáról, hogy fekete. Bevallása alapján a fekete több “árnyalatát” öltötte magára.

„Felnőtt életem jelentős részében elnyomtam magamban Kansas City külvárosában töltött zsidó gyerekkorom emlékét és több, jogtalanul viselt fekete személyiség alakját öltöttem magamra. Először észak-afrikainak, majd afro-amerikainak, később karibi származásúnak és legutoljára bronxi feketének vallottam magamat.”

Néha az is előfordult, hogy latin-amerikainak hazudta magát. A hazugságai beismerését szabadkozással folytatta:

“Nem csak jogtalanul bitoroltam ezeket az indentitásokat, melyhez semmi jogom nem volt, hanem ezzel szándékom ellenére csatlakoztam azon nem-feketékhez, akik számtalan módon visszaélnek, ellopják és egyéb más módokon bitorolnak egyes fekete identitásokat és a kultúrát.” – írta a bejegyzésben, amely csütörtökön este látott napvilágot.
    
Indoklásként mentális problémáit és – nem részletezett – gyermekkori traumáját hozta fel, bár hozzátette, hogy mindez nem bocsánat arra, amit tett.

Jessica Krug, a hazug fekete zsidó tanárnő – aki még le is doktorált a hazugságaira épülő “tudományos munkájával”. Feketének kiadva magát könyvet is írt, amelyben az angolai kisszama (portugálul: Quiçama) nép kapcsán még Brazíliát is sikerült a hazugságkatyvaszba belekevernie. Elképesztő, hogy ilyen hosszú időn át fent tudta tartani a hazugságait – annak ellenére is, hogy többször is ellentmondásba keveredett a folyton és alapvető állításaiban is változtatott hazugságai miatt.



Krug afrikai és karibi történelmet, valamint az afrikai diaszpórák történetét oktatta. Jó kérdés ezek után, hogy mennyi valóságtartalommal? 2018-ban könyvet írt Afrika és az afrikai diaszpórák politikájáról és kultúrájáról. Az idén videóblogot tett közzé, amelyben a New Yorkban élő fehéreket ostorozta, mert szerinte “nem szenteltek elég időt és figyelmet a városban élő fekete és barna őslakosoknak”.

Amerikai hírportálokon megjelent információk szerint Krug Jessica La Bombalera néven politikai aktivista is volt. Jessica Krug vallomását – az amerikai sajtóban megjelenő interjúk és a portálokon közölt bejegyzések tanúsága szerint – “értetlenséggel és haraggal fogadták”.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap – Kovács / az MTI jelentése alapján / Jessica Krug közösségi-médiabejegyzése (link a cikkben) és a JTA zsidó hírügynökség információival kiegészítve)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük