Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szombaton elmondta, hogy megtartja kedvenc, három belső védős játékrendszerét a vasárnapi, oroszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre.

“Marad a felállás, ami sikerre vezetett Törökországban. Most meglepetést már nem okozunk vele, ennyivel is nehezebb dolgunk lesz. De amúgy sem lesz könnyű, az orosz csapat rendkívül gyors, agresszív és jól szervezett” – mondta sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető.

A magyar labdarúgó-válogatott edzése a Puskás Arénában 2020. szeptember 5-én, a Nemzetek Ligája másnapi Magyarország-Oroszország mérkőzése előtt.
(MTI/Szigetváry Zsolt)


    
Rossi kifejtette, életében először azt mondta a játékosainak, hogy számára ezúttal fontosabb a teljesítmény, mint maga az eredmény. Azt szeretné látni az októberi, bolgárok elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtt, hogy karaktere van a válogatottnak.
    
“Szeretném, ha bátran játszanánk, vállalnánk a párharcokat, és amikor kell, akkor letámadnánk, nyomást gyakorolnánk” – beszélt Rossi arról az identitásról, amelyet látni szeretne az év legfontosabb mérkőzése előtti főpróbán.

Kecskés Ákos védő játékos (b) és Szőke Adrián (j), támadó játékosok a magyar labdarúgó-válogatott edzésén.
(MTI/Szigetváry Zsolt)


    
Rossi elárulta, a keretből mindenki egészséges, egyedül Fiola Attila küzd kisebb problémával, de valószínűleg ő is vállalni tudja a játékot. Megjegyezte, hogy az összeállításról még nem döntött, még látni akarja tanítványait az utolsó edzésen.
    
Sallai Roland azt emelte ki, hogy végre a képességeinek megfelelően futballozott a válogatott a törökországi 1-0-s siker alkalmával, és szeretné, ha ez megismétlődne vasárnap is.
    
“Személy szerint a helyzetkihasználásomon kell javítanom, de a legfontosabb a csapat sikere” – jelentette ki a Freiburg támadója.

(MTI/Szigetváry Zsolt)


    
A magyar válogatott vasárnap 18 órától fogadja a csoport élén álló orosz csapatot a Nemzetek Ligája másodosztályának megfelelő B divízióban. Azt követően október 8-án Bulgária vendége lesz az Eb-pótselejtezőn.

    A magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata (az MTI szerint):
Gulácsi Péter – Fiola Attila, Szalai Attila, Willi Orbán, Lang Ádám – Sigér Dávid, Nagy Ádám – Holender Filip, Szoboszlai Dominik, Sallai Roland – Szalai Ádám

Csercseszov kompromisszumok nélküli meccsre számít

Sztanyiszlav Szalamovics Csercseszov szövetségi kapitány az orosz labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján.
(MTI/Szigetváry Zsolt)



Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya intenzív, és kompromisszumok nélküli mérkőzésre számít vasárnap, amikor csapata a magyar nemzeti együttes vendégeként lép pályára a Nemzetek Ligájában, a Puskás Arénában.

“Nincsenek könnyű mérkőzéseink, vasárnap is intenzív, és kompromisszumok nélküli találkozó elé nézünk, különösen annak fényében, hogy a magyar válogatott nyerni tudott Törökországban. Jó meccsre számítok, az egyetlen negatívum, hogy nem lehetnek szurkolók a lelátókon” – mondta a szakvezető a szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Sztanyiszlav Szalamovics Csercseszov szövetségi kapitány (b) Jurij Gazinszkij középpályás játékos (j) oldalán.
(MTI/Szigetváry Zsolt)


    
A vasárnap 18 órakor kezdődő meccset – az összes többi Nemzetek Ligája-találkozóhoz hasonlóan – a koronavírus-járvány miatt rendezik zárt kapuk mögött.
    
“Gyönyörű a stadion, nagyon emlékeztet minket a Luzsnyiki Stadionra, úgyhogy szinte otthon érezzük magunkat” – jegyezte meg.
    
Csercseszov emlékeztetett rá, hogy a magyar és az orosz válogatott legutóbb 2017 júniusában találkozott egymással: a Groupama Arénában rendezett barátságos meccset a Konföderációs Kupára készülő vendégek nyerték 3-0-ra.
    
“A magyarok már akkor is jó csapatot alkottak” – szögezte le. A kapitány a vasárnapi taktikáról nem beszélt, mert elmondása szerint azt a játékosokkal is csak szombaton (ma) osztja meg a szakmai stáb.

Az orosz labdarúgó-válogatott edzése.
(MTI/Szigetváry Zsolt)


    
Az orosz válogatott csütörtökön a szerbek 3-1-es legyőzésével kezdte a B-osztály küzdelmeit a Nemzetek Ligájában. A szakvezető közölte, egyelőre nem tudja, mennyit változtat a kezdőcsapatán, mert még nem tudták felmérni, hogy a legutóbbi meccs mennyit vett ki a játékosokból. Ennek megállapítása az orvosi stáb tagjainak feladata, az ő tanácsaik alapján döntenek majd, figyelembe véve az ellenfél várható összetételét.
    
Csercseszov külön kitért Szoboszlai Dominikra, aki emlékezetes szabadrúgás-góljával eldöntötte a csütörtök esti török-magyar mérkőzést (0-1) a Nemzetek Ligája első fordulójában. Mint mondta, nem csak a legutóbbi mérkőzésen látottak alapján ítéli meg a teljesítményét, hiszen rendszeresen nézi az osztrák élvonal mérkőzéseit, ugyanis játékosként szerepelt Ausztriában, ezért érdekli. A szabadrúgásból kapott gólok elkerülése érdekében külön felhívja futballistái figyelmét, hogy kevesebbet szabálytalankodjanak a tizenhatosuk előterében, a Red Bull Salzburg légiósát pedig szorosabban kell őrizniük az egész mérkőzés folyamán.
    
“Dzsudzsák Balázs és Nikolics Nemanja helyzete kíváncsivá tett. Előbbi most nincs a keretben, utóbbi igen. Mindkettőt nagyon jól ismerem, hiszen dolgoztam velük” – jegyezte meg Csercseszov.

Magomed Ozdojev középpályás játékos az orosz labdarúgó-válogatott edzésén. (MTI/Szigetváry Zsolt)


    
Az orosz nemzeti együttes valamennyi tagja negatív koronavírus-tesztet szolgáltatott Budapestre indulása előtt. A TASZSZ orosz hírügynökség beszámolója szerint mielőtt a magyar fővárosba repültek volna, a szbornaja tagjai újabb, “harmadik vizsgálaton estek át, és az eredmények azt igazolták, hogy mind a 26 játékos egészséges”.



(MTI / címlapfotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük