Bár mostanában kevesebbet hallunk erről a dél-amerikai országról – hiszen a brazil és ecuadori helyzet vonja ez a koronavírus kapcsán a világ figyelmét – de Perut is nagymértékben sújtja a COVID19 járvány. 585 ezer fertőzöttről tudni az országban, míg a halottak száma már a 27500-at is meghaladta. Az emberek egyre rosszabbul tűrik a járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket, különösen igaz ez a fiatalokra.

Szombat este az egyik fővárosi diszkóban tartott koronavírus-razzián tragédia történt. Az emberek – a büntetéstől tartva – menekülőre fogták, amikor megérkezett a rendőrség razziát tartó alakulata, de a 120 főt számláló közönség összetorlódott a kijáratnál, közülük 13 főt halálra tapostak a menekülők. Az áldozatok többsége fiatal nő. Többen kórházban fekszenek, míg 26 főt előállított a perui rendőrség.

A Radio Programas del Perú-nak nyilatkozó szemtanú szerint a rendőrség este 9 óra körül jelent meg a diszkónál, akik távozásra szólították fel a szórakozni vágyókat. Mivel március óta tilos az országban összejöveteleket tartani – aminek megszegését a hatóságok komolyan szankcionálnak is – így a tömeg menekülni kezdett, azonban a kijáratnál ennyien egyszerre nem fértek el, ezért megtörtént a tragédia.

A helyszínre érkező miniszter, Rosario Sasieta a látottakon elszörnyülködve azt mondta:

“A maximális kiszabható büntetést követelem ennek a szórakozóhelynek a tulajdonosára, aki hatalmas felelőtlenséget követett el” – majd szándékos emberölésnek titulálta a szórakozóhely tulajdonosának tettét.


FIGYELEM! Csak erős idegzetű nézőknek:

(YouTube)



(Dél-amerikai Magyar Hírlap, a Radio Programas del Perú információ alapján / címlapkép: YouTube képernyőkép)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük