Ma délután két 45 éves brazil veterán, Hélio Alves de Castro Neves és Antoine Rizkallah “Tony” Kanaan Filho is rajthoz áll a motorsportvilág egyik legnézettebb versenyén, az Indianapolis 500-on. Az már a múlt hétvégi kvalifikáción eldőlt, hogy a Brazílián kívüli motorsportrajongók által Hélio Castroneves és Tony Kanaan néven ismert brazilok rendre a 10. illetve a 8. sorból indulhatnak.

Hélio Alves de Castro Neves
(Michael Portaro/MP2photography.com)



A 104. alkalommal megrendezett legendás versenyen koránt sem számítanak új fiúknak a brazil versenyzők: Castro Neves már az újonc évében, 2001-ben meg tudta nyerni azt, ez azóta csak Alexander Rossinak sikerült 2016-ban. Castro Neves nem csak 2001-ben, de a rá következő évben, majd 2009-ben is nyert – ezzel háromszor is elhódította a Fernando Alonso által is oly áhított trófeát. 2003-ban, 2014-ben és 2017-ben másodikként intették le, míg 2007-ben a poole-ból indulva egy harmadik hellyel vigasztalódhatott.

“Tony” Kanaan Filho 2013-ban nyerte meg az Indy500-at. 2004-ben második, míg 2012-ben és 2003-ban harmadik helyen állhatott dobogóra.

Antoine Rizkallah “Tony” Kanaan Filho
(Zach Catanzareti Photo)



Érdekesség, hogy a két brazil közé, a 9. sorba kvalifikálta magát a kétszeres Forma-1-es világbajnok, Fernando Alonso. Az Alonso mellett több korábbi F1-versenyzőt, így a svéd Marcus Ericsson-t, a japán Takuma Sato-t és az angol Max Chiltont is a rajtrácson tudva érdekes versenyre van kilátás.

Nem lehetetlen, hogy utoljára láthatjuk a két 45 éves brazil legendát az Indy500-on versenyezni – csakúgy, mint a 39 éves spanyol Fernando Alonso-t. Alonso jövőre visszatér a Forma-1-be, így nem valószínű, hogy engedi indulni az amerikai versenyen is – míg a két brazil a kora miatt akaszthatja végleg szögre a sisakját, bár ezt különösen az “elpusztíthatatlan” hírében álló Kanaan esetében korai még leírni.

Magyarországon az Arena4-en láthatjuk a versenyt, Brazíliában a Band-on, míg Latin-Amerika legtöbb országában a Claro-n nézhető meg élőben a verseny. Argentínában – valószínűleg az államcsőd miatt – nem közvetítik idén az Indianapolis 500-at.

A többi országban az alábbi csatornákon érhető el a 104. Indy500 futam:

https://www.indycar.com/ways-to-watch/international

(Dél-amerikai Magyar Hírlap – Szilvai / címlapfotó: Zach Catanzareti Photo)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük