Szató Takuma – a 2017-as győzelmét követően immáron a második alkalommal – megnyerte a percekkel ezelőtt véget ért legendás indianapolisi 500 mérföldes versenyt. A 43 éves, Forma-1-ben is hosszú ideig versenyzett japán veterán rendkívül taktikusan, a szinte végig vezető új-zélandi Scott Dixon mögött autózva, majd a verseny utolsó negyedórájára az életre állva nyerte a 104. alkalommal megrendezett Indy500-at.

A két 45 éves brazil veterán, Hélio Alves de Castro Neves és az elmondása szerint az IndyCar-ban “biztosan az utolsó szezonját töltő” Antoine Rizkallah “Tony” Kanaan Filho is célba ért. Castro Neves 11., míg Kanaan 19.-ként látta meg a kockás zászlót. A 26. rajtkockából induló Fernando Alonso Arrow McLaren-jét a 21. helyen hozta be a célba – így ezúttal sem sikerült a Triple Crown-hoz még szükséges Indy500 győzelmet megszereznie. Ha sikerrel járt volna, a spanyol lett volna a második versenyző a világon (Graham Hill mellett), aki a Triple Crown birtokosának mondhatja magát. A Forma-1 kétszeres világbajnoka jövőre és 2022-ben a Forma-1-es visszatérése miatt nem indulhat Indianapolisban – így legközelebb 2023-ban, 42 évesen próbálkozhat majd újra.

A 33 versenyző közül 25 ért végül célba. A verseny utolsó köreinek izgalmai ezúttal elmaradtak: a versenyt Spencer Pigot óriási balesete miatt sárga zászló alatt intették le. Az amerikai pilótát kórházba szállították, aki a mentés alatt szerencsére végig eszméleténél maradt. A további eredmények itt találhatóak.

(Dél-amerikai Magyar Hírlap – Szilvai / címlapkép: Szató 2017-es, első győzelme alkalmával, szerző: Jonathan Mauer)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük