Valencia Lezcano modell – aki éveken át sok embert kápráztatott el az alakjával, lemondott a kifutók csillogásáról – és most ápolónőként dolgozik Paraguay fővárosában, Asunciónban. A jelenkor kihívása, a világjárvány alatt légzési problémákkal küzdő betegeket ápol, döntő többségében COVID-19-pácienseket.

„Ápolónői diplomával rendelkezem és a Barrio Obrero Kórházban dolgozom a sürgősségi osztályon. Természetesen külön gondossággal kell kezeljük a járvány okozta problémákat”- mondta Lezcano, aki jelenleg is lélegeztetőgépen lévő pácienseket ápol.


Arra a kérdésre, hogy tart-e a COVID-19-vel fertőzött betegekkel végzett munkától, azt válaszolta: „Mindig van bennem félelem, leginkább a családomért. A szüleimnek egy másik házba kellett költözniük, hogy semmiképpen ne legyek közvetlen kapcsolatban velük. Már az elején olyan betegeket kellett kezelnem, akiket később COVID-19-vel diagnosztizáltak, de hála Istennek, hogy jó képzést kaptam és remek védőruhám van, amelyekre szükségünk is van a napi munkánkhoz. Korábban külön képzést kaptam fertőző betegek kezelésére is”.

A fiatal ápolónőnek eddig szerencsése volt. A kollégák “mindig felhívják a figyelmünket minden olyan védőintézkedésre és infektológiai védőfelszerelésre, amelyet a kórház biztosít nekünk. Annak előtte soha nem tudtam volna elképzelni a láthatatlan ellenség elleni harcot” – fejezte be a nő.

(Wochenblatt / közösségi média / Cronica)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük