A Paraguayi Egészségügyi Minisztérium riasztó jelentést adott ki az ország koronavírus-helyzetéről. A nem is olyan régen még a kontinens legkevésbé érintett országai között lévő Paraguayban tegnap 7 haláleset történt, köztük egy 22 éves fiatalember is életét vesztette. Közel 500 új fertőzöttet számlálnak a statisztikák, köztük 269 nem hozzátartozó és nem ismert a fertőzéstörténete. A koronavírus-tesztelések során 499 pozitív mintát találtak: 208 hozzátartozóktól származik, 22 külfölditől és 269 esetben nem találtak a fertőzés kapcsán semmiféle kapcsolati szálat. Mindannyian karanténban vannak.

Az elhunytakról: három férfi, akik az Ineram Kórházban feküdtek. Az egyik mindössze 22, a másik kettő 42 és 59 éves volt. Egy 68 éves férfi és egy 40 éves nő a Coronel Oviedo Regionális Kórházban hunyt el. Egy 48 éves rendőr a Rigoberto Caballero Központi Rendőrségi Kórházban, egy 69 éves nő a Concepcióban halt bele a koronavírus okozta megbetegedés szövődményeibe.

Paraguayban 93 COVID-19-es páciens van kórházban, közülük 35 az intenzív osztályon. 58 beteg felgyógyult a betegségből, így a teljes szám elérte az 5384-ot. Szerdai adatok szerint összesen 8 018 pozitív COVID-19-esetet regisztráltak Paraguay-ban.

A fertőzés terjedéséhez minden bizonnyal nagy mértékben hozzájárult a brazil határon átszivárgó csempészek mozgása. Brazília a világon a második legfertőzöttebb ország.

Hivatalos, aktuális adatok: https://www.mspbs.gov.py/reporte-covid19.html

(Dél-amerikai Magyar Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük