Különböző hírportálokon és a közösségi médiában gyakran kerülnek elő írások arról, hogy Angela Merkel német kancellár végül Paraguay-ban telepedik le. Ha igaz a szóbeszéd, mikor kerülhet erre sor? Tény és való, ezt sokan már türelmetlenül várják szerte Európában…

Merkellel a Berliner Express nevű szatirikus lap készített “interjút”. A német kancellár ebben beismerte, hogy földterületeket vásárolt Paraguay-ban, és szeretné magát elkötelezni a lovak tenyésztése iránt. Biztos benne, hogy Paraguayban biztonságban lesz – ha már Európát nem sikerült megmentenie.

A teljes interjút itt olvashatja, német nyelven.

A Berlin Express arra ösztönzi az embereket, hogy gondolkodjanak. Valóban igaz? Lehetséges? Számos hasonló cikket már igaznak tartottak – mert az ember egyszerűen csak elhiszi, amit olvas – de ritkán lép tovább, hogy ellenőrizze, mennyi valóságtartalom is lehet az adott cikk vagy bejegyzés mögött.

A szatírán túlmutató tény azonban, hogy sok német menekült meglepő módon épp Paraguay-ba, Merkel elhibázott migrációs politikájából kifolyólag.

(Dél-amerikai Magyar Hírlap – Lantos, a Wochenblatt és a Berliner Express cikkei alapján, kép: Casa Rosada)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük