Alfredo Stroessner egykori paraguayi elnök soha nem csinált túl nagy titkot a Michele Fleitasával folytatott kapcsolatából. Az elnök törvénytelen fiának most sikerült rávennie a brazil igazságszolgáltatást, hogy DNS-tesztet végezhessenek az apaság bizonyítására. A brazil másodfokú bíróság elrendelte Alfredo Stroessner exhumálását, így Enrique Alfredo Fleitas bebizonyíthatja igazát – és nem mellékesen, hozzájuthat az örökségéhez.

Enrique Alfredo Fleitas és két testvére, Verónica és Gisela

A bíróság tájékoztatta a Campos da Esperança temető gondnokságát a közelgő exhumálásáról. A DNS alapú apasági vizsgálathoz mindenképp mintát kell venni a Paragauyban élő Graciela Concepción Stroessner Mora-tól (74), az elnök-tábornok egyetlen, ma is élő gyermekétől. Stroessner felesége a szintén 2006-ban elhunyt Eligia Mora volt. Három gyerek született a házasságból.

Alfredo Stroessner és Michele Fleitas az 1970-es években hosszan tartó viszonyt folytattak. Ennek eredményeként születhetett Verónica, Gisela és Enrique – már ha a fiú feltételezései igazak. Stroessner halála után, 2006. augusztus 16-án megkezdődtek a tárgyalások az ex-elnök hagyatékáról. Megállapodás született Michele Fleitas gyermekeivel is – ezt azonban a hivatalos örökösök soha nem hajtották végre. A házasságon kívüli gyermekek körülbelül 20 millió dollárra jogosultak, amennyiben bebizonyosodik az apaság.

(Dél-amerikai Magyar Hírlap – Lantos / Wochenblatt / ellitoral.com)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük